Barnvelsignelse – velsignelsen, festen og kakene

Søndag 18. mai var det klart for fest for vår kjære Miriam Elise. Min mann, Simon, er pastor i en pinsemenighet, og dermed var det naturlig for oss å holde barnevelsignelsen der. For de som lurer på forskjellen mellom barnedåp og barnevelsignelse, så er barnevelsignelse en forbønnshandling hvor man ber om Guds velsignelse over barnet. I pinsemenigheter ser man på dåp som et selvstendig valg man tar når man er klar for det, og derfor praktiseres ikke barnedåp der, slik det gjøres i kirken.

 

Til festen hadde vi invitert Miriam Elise`s tanter og onkler, søskenbarn, besteforeldre og oldeforeldre, samt noen venner av oss. Tilsammen var vi 20 mennesker der. Mellom middagen og kakene hadde vi stelt i stand en quiz om Miriam Elise`s utvikling og slikt, og den vant tantene og onklene med glans.

Jeg som er så glad i å bake, stod for de fleste av kakene, men min mamma, svigerinne og svigermor hadde bakt ei kake hver de og. I tillegg til deres rosinlefser, ostekake og pavloaer, hadde vi muffins med vaniljefrosting, muffins med sjokoladesmørkrem, sjokoladekjeks, smågodt, saltsnacks, karameller i babysko, g selvfølgelig hovedkaka, som var ei sjokoladekake med sjokoladesmørkrem med kaffe.

  

Hovedkaka laga jeg selv, og trakk den i hjemmelaga marshmallowsfondant jeg har farget med gelèfarger. Kaka er i to etasjer, med tre lag i hver etasje. Jeg har stukket ut de rosa blomstene og festa på ei rosa sukkerperle i midten på hver, og brukt en babyform til å lage figuren på toppen. Bokstavene har jeg stukket ut med former beregna til å lage bokstavkjeks. Fo å få til rutene på siden av kaka har jeg målt opp ei tynn pappskive jeg har brukt som mal for å få rutene i samme størrelse, og så har ejg brukt baksiden av en kniv til å risse inn konturene.

 Selv om hovedpersonen sov store deler av festen, fikk hun godt med oppmerksomhet og fikk vært en tur hos hver av gjestene. Vi hadde en veldig flott dag!

Legg inn en kommentar