Besøk fra Brasil

Skoleåret 2011/2012 var jeg utvekslingsstudent i Brasil, der jeg bodde i storbyen São Paulo. Jeg reiste da med organisasjonen Rotary, som årlig har 7000 utvekslingsstudenter verden over. Jeg har i ettertid har kontakt med noen utvekslingsstudenter her i Norge, og ei av de er Darielle. Hun kommer fra Goiana i staten Goias i Brasil, og er i år på Løten. Jeg inviterte henne ned til Kragerø en helg for at hun skulle få oppleve Telemark og Kragerø også.Etter å ha vist Darielle rundt i Kragerø, tok vi turen til Krogshavn i Langesund, som er en av mine favorittplasser i nærheten. Da vi først var en ekstra på turen, fikk vi knipsa noen familiebilder i farta også. Deretter bar turen videre til min svigerinne Rebekkas 25-års dag.

Søndag kveld, etter å ha lært vekk hvordan man lager kjøttkaker, reiste vi opp til mine svigerforeldre i Bø. Da Darielle søkte om å få komme til Norge, var det egentlig meninga at hun skulle bo noen måneder hos dem, men det ble noe kluss med litt papirer og slikt, sånn at hun har bodd i Hedmark i stedet. Derfor syntes svigerforeldrene mine at det var hyggelig å ha overnattingsbesøk av sin ekstra-datter når hun først var i Telemark.

Vafler er et «must» når vi er i Bø, og når det i tillegg er det beste Darielle vet av norske kaker, var det ikke tvil om hva som skulle bli mandagslunsjen. Vi fant et bokstavspill (noe ala scrabble), og tro meg, det er ikke lett når en skal klare å stave på et fremmed språk! Det ironiske er at Darielle vant runden der vi skulle lage norske ord, mens jeg var runden der vi skulle stave portugisiske ord.

Dessverre var ikke Sommarland åpnet for sesongen, men vi kjørte likevel til åpningen slik at utvekslingsstudenten fikk se hva Bø har av attraksjoner. I tillegg tok vi turen innom Kvennøya, der «alle» Bøheringer har tatt sine konfirmasjonsbilder. Etter snøsmeltinga har det blitt utrolig mye vann i fossen, så vi fikk tatt en masse flotte bilder.

For en flott helg!

Legg inn en kommentar