DIY – hekla serviettringer og bordskånere

På Pinterest er det mange gode forslag til Do It Yourself-prosjekter en kan gjøre. En av de jeg fant var å hekle serviettringer. Først etter jeg var ferdig med å hekle flere stykker, spurte Simon om de er bordskånere til å ha under varme kaffekopper, og selv om de i utgangspunktet ikke var ment til det, passet de vel så godt til beskyttelse av bordet.

Jeg har brukt mellomtjukt polyestergarn og heklenål nr3,0. Jeg vet ikke hva «pop tabs» heter på norsk, eller om det i det hele tatt har noe norskt navn, men det er i hvertfall de metallbitene man brekker opp for å åpne en brusboks.


– Klipp den lille metallbiten som av og til stikker ut på pop tabsen med tanga. – Begynn å hekle 6 fastmasker i den første pop tabsen. – Hekle sammen alle 6, ved å hekle 6 fastmasker i hver.


– Når alle 6 er heklet til ei lang lenge, hekles den siste fast i den første, slik at det danner en ring. – Begynn så på den ytterste sirkelen. – Hekle 8 fastmasker i pop tabsen, og 3 luftmasker før du gjentar gjentar dette på resten. – Fest trådene og klipp av.

Brikka blir ganske mjuk når den er ferdig, så dersom du vil bruke den som underlag til glass, kan det være en idè å hekle den helt tett i midten for å stive den opp litt. Å lage en av disse tar ikke mer enn 30 min (og jeg er langt ifra noen ekspert på hekling), så dette er et lettvint prosjekt også for nybegynnere.

Legg inn en kommentar