DIY – oldemorruter

For en stund siden ble det plutselig populært igjen med oldemorruter, og selv om jeg aldri har vært blant de som hekler mest, måtte jeg jo lære meg dette jeg og. Mens min mann og hans bror spilte fotball, tilbragte jeg og min svigerinne tiden med heklenåler og garn, slik at hun fikk lært meg denne teknikken. Tenkte jeg skulle dele den videre, for det er så utrolig mye fint man kan lage av disse rutene.

Teppet på det øverste bildet er det Simon`s bestemor som har laget, i gave til Miriam Elise da hun ble født. Teppet på bildet over er et vognteppe jeg hekla da jeg gikk gravid.


1. Legg opp 6 luftmasker. 2. Dra tråden gjennom første maske, slik at det dannes en ring. 3.Hekle tre luftmasker, og deretter to staver, slik at det tilsammen er tre staver i sirkelen. 4. Deretter hekler du tre luftmasker og tre luftmasker til du har tre større «hull» i hekletøyet. Hekle deretter tre luftmasker til.

5. Dra tråden gjennom den første staven du heklet. Du har nå heklet første runde. 6. Hekle tre luftmasker, deretter to staver slik at du tilsammen har tre staver i det første hullet. 7. Hekle tre luftmasker, og tre staver i det neste hullet, og deretter tre luftmasker og tre staver til i det samme hullet. Dette danner hjørnet. Gjør dette ut runden. 8. Hekle videre tre luftmasker mellom hullene, og tre staver i hvert hull. I hjørnene må dette hekles to ganger i hullet, for å få laget til et nytt hjørne!


Fortsett som over til du har fått lappen/ruta så stor som du ønsker å ha den. Avslutt ved å klippe av tråden og trekke den igjennom løkka. Fest trådene. Senere skal jeg vise litt ulike ting man kan lage av å bruke denne teknikken.

-Har du laget noe av oldemorruter?

 

Legg inn en kommentar