Muffins med bringebær og sjokolade

Som jeg har skrevet om tidligere, er jeg veldig glad i muffins. I dag tenkte jeg å gi tips til to typer fyll man kan ha i muffins.

For vanlige muffins:


– legg 1ts med røre i muffinsformen og fordel utover. Ha på bringebærsyltetøyet (ca 1ts i hver muffins), og legg over en stor ts med røre på toppen. Akkurat til fyll i muffins er kjøpesyltetøy best, fordi hjemmelaga syltetøy ofte er mer tyntflytende. Steik i 16-18 minutter.


Da det er fyll i muffinsen, foretrekker jeg å ikke ha frosting på. Disse har jeg pyntet med marshmallowsfondant, stukket ut med blomsterfigur. Jeg festet den med litt tjukk melisglasur.

For minimuffins:


– Ha i 1/2 ts med røre og ha over hakket sjokolade. Jeg brukte ei rute kokesjokolade på 3 minimuffins, men man kan ha mer eller mindre sjokolade oppi, ettersom hvordan man liker det. Ha 1ts røre på toppen og steik disse i ca 10 minutter. Kjenn med en grillpinne om de er ferdig stekt.

Sjokoladeglasuren består av smelta kokesjokolade med noen dråper nøytral matolje i. Jeg brukte ca 3 ruter kokesjokolade på 5 minimuffins. Til pynt har jeg hatt over noen rosa sukkerkuler.

Legg inn en kommentar