Lovund 2014

På Lovund koser vi oss fortsatt på ferie! Sola skinner hver dag, og til tross for nordavind, er det faktisk veldig deilig temperatur her. De siste dagene har vi vært på flere gåturer rundt om på øya, så her kommer en masse bilder fra turene.

117121

118119

Både på nord-siden (Hestvika)  og sør-siden (Risnesset) av øya er det satt opp grillhytter. Her kan man sitte lunt og godt og grille etter å ha gått stien ut. Jeg har vært der to ganger alt, og bruker ca 15-20 minutter å gå ut. Det spesielle her ute er at de har fått laga to mini-golfbaner. Altså, bare et brett med grønt juksegress som man kan slå baller ut fra. I vannet nedenfor er det en stor sirkel, og målet er å treffe denne. Golfballene som blir brukt, løses opp i vann og blir til fiskemat, for på den måten blir ikke naturen ødelagt. genialt, ikke sant? Dette ble vist på NRK en gang i tiden, og filmsnutten kan (BØR!) dere se HER.

122120

 

125124

Lovund «består av» to fjell, det ene er «Fjellet» på 625 meter, og det andre er Nøvva på 205 meter. Jeg, Simon og Tove tok oss en tur på fjellet med Simons tante som guide, mens Simons fetter var barnevakt. Stien oppover var veldig bratt, og skummel siden det går rett ned på sidene, men utsikten både på vei opp og på toppen var bare helt utrolig. Jeg kan ikke påstå at jeg var særlig høy i hatten da jeg så høyden vi var på, men det var flott å komme seg til toppen og se utover. De hvite toppene på fjellet som kan ses på bildet øverst i midten er Svartisen.

128126

I går kveld var på grilling hos Simons tante og onkel. Jeg klarte ikke helt å holde tellinga, men jeg tror vi var 19 stykker der som grilla. For første gang i mitt liv har jeg prøvd hvalkjøtt, noe jeg forstod det som at de eter en del her oppe. Både speka og grilla hval, nam!

IMG_4394

One Comment:

  1. Vi må nok finne et skur til deg – du som ikke vil hjem.

    Kanskje været bare hadde vært bra om du/dere hadde bodd her, i og med at det var fint den uka dere var her i fjor og det samme nå i år… 🙂

Legg inn en kommentar