Ferie på Lovund

Nå er vi vel hjemme igjen fra vakre nord. Etter en lang, lang hjemreise var det godt å få sove ut. I dag har nettet vært nede fram til nå, men her kommer de siste bildene fra ferien vår på Lovund.

130131

Lovund har, så vidt jeg veit, bare en overnattingsplass, og det er på Lovund RorbuHotell. Mandag kom svigerfar oppover også, og vi fant ut at vi skulle ta middagen på rorbuhotellet. Vi fikk servert nydelig middag og en fantastisk dessert og satt og kosa oss i flere timer.

132133

Som jeg tidligere har skrevet har Lovund to grillhytter, på Risneset i sør og Hestvika i nordvest. Tirsdag kveld/natt gikk jeg og Simon en tur til Hestvika for å få med oss midnattssola og se grillhytta. 4,5 km tur-retur ble det, over fjell, i møte med sauer og på stier. Her gikk vi også forbi Lundeura, der det er tusenvis av alkefuglen Lundefugl. Jeg kom ikke nær nok innpå fuglen til å få tatt bilde, men noe som er spesielt med denne fuglen som er en trekkfugl, er at den kommer til øya nøyaktig den 14. april hvert år!

134135

Hele uka var det nordavind, og først siste kvelden var det rolig nok til at vi kunne ut og fiske. Det var nesten høydepunktet i løpet av ferien! Her i sør får man jo ikke fisk på størrelsen man får der oppe i nord, så det var kjempemoro å ut og fiske. Søskenbarna til Simon, Magnus og Kjetil, tok oss med i båten, og i 3-4 timer var vi ute og fiska. Totalt tror jeg vi fikk 60 fisk av ulike slag, men tok vare på kun de 7-8 største torskene. Jeg fikk første fisk og minste fisk, men ingen av de store som de tok vare på. Fiskene jeg fikk ble kalt kattemat da de var så små… (de var sikkert på flere kg!)

136137

Da vi reiste inn igjen, tok vi med oss fiskene til Simon onkel, der han skulle lære meg å filitere torskene. Det gikk noen torsker før jeg fikk det brukbart til, men enda var det mye av fisken som gikk til spille. Fikk høre at neste gang vi kom oppover så skulle jeg testes i hvor mye jeg lærte, så da er det bare å øve seg.

138139

Hadde ei fantastisk flott uke på Lovund!

IMG_1381

One Comment:

  1. Den største kveita som Svein Erik dro opp i dag, var kanskje rundt 25 kg… I tillegg ble det tre små + noen store torsk og steinbit. Det var også mange torsk som ble kastet ut igjen + et par skater. En flott fiskedag i dag 🙂

Legg inn en kommentar