Hjemmelaga majones

Da vi var i London for en ukes tid siden, fikk vi servert noe godt inntil hamburgerene. Det var noe majoneslignende med rødløk og gulrot oppi, og selv jeg som aldri spiser saus/majones/remulade osv fordi jeg synes det er for mye fett likte denne blandingen. Simon har jo en del matallergier, så å bruke ferdig majones var ikke noe alternativ. Fant derfor en oppskrift på hjemmelaget majones for å prøve ut oppskriften. Den ble faktisk veldig god, så tenkte å dele oppskriften med dere.

12

1: Ha eggeplommene, salt, eddik og evt sennep i en bolle. Dette pisket lenge og godt, helt til konsistensen blir noe kremete og fargen blir lysegul. Det tok meg 2-3 minutter. 2: Tilsett en mengde olje på størrelse med en teskje og pisk dette grindig inn. Om ikke det piskes godt nok, vil oljen legge seg utapå. Gjenta det med å tilsette en teskje olje 4-5 gangen. Da vil konsistensen bli noe kremete. 3: Tilsett mer og mer av oljen mens du pisker. Ha i sitronsaften og rør denne inn. Smak til med salt og pepper. Synes du blandingen er for tjukk, kan du tilsette mer sitronsaft.

1314

Jeg tilsatte 130g raspa gulrot og ca 90g hakka rødløk. Denne blandingen er utrolig god på hamburgerbrør eller som tilbehør inntil grillmat.

Hva eggehvitene som blir til overs kan brukes til, kan du se på bloggen i morgen.

15

Legg inn en kommentar