Marengstopper

Da jeg var lita, husker jeg at vi gjerne fikk pikekyss til gele i bursdager og sånt, men som ungdom/vokse har jeg vel bare spist marengs i form av pavlova. Svigermor har laga en del marengstopper de siste gangene vi har vært sammen, og det er i grunn en veldig grei måte å få brukt opp noen eggehviter på.

9

Etter at jeg laga majones i går, ble det tre eggehviter igjen. Disse tre eggehvitene piska jeg helt stive, før jeg tilsatte litt og litt sukker. Totalt brukte jeg 120g sukker. Eggehvittene skal piskes så stive at bollen kan holdes opp-ned uten at innholdet renner ut før sukkeret tilsettes. Når marengsen er klar, skal du ha den over i en sprøytepose og sprøyte ut topper på et bakepapir. Størrelsen på pikekyssa har ikke noe å si, så lenge alle blir jevnstore.

1011

Stek marengstoppene på ca 80*c i 1,5-2 timer. Jeg stekte mine i 1t 35 min.

IMG_5032

Følg meg gjerne på Instagram: @monicabj92

3 Comments:

  1. Huff.. Blir nesten litt sjalu jeg. Syns nesten alle er superflinke til å bake og sånt. Jeg klarer såvidt noen muffins liksom.. He he.. Og de er gjerne fra TORO atpåtil..

  2. Pikeyss er superlett å lage, det er ikke så mye som kan gå feil her! Øvelse gjør mester. Tro meg – det er mye som ikke legges ut på bloggen av bakverk også 😛

  3. Flotte! Vil jeg også teste ut 😉

Legg inn en kommentar