Hjemmelaga babymat

For to dager siden la jeg ut et bilde på Instagram hvor jeg hadde laga opp noen bokser med babymat til Miriam Elise. Jeg ble spurt om å dele fremgangsmåten her, og det er klart jeg kan. Da det er mye matallergier i familien, vil jeg lage så mye mat som mulig fra bunnen av til Miriam Elise, og når jeg ser hvor «mye rart» som er tilsatt i kjøpebarnemat, er jeg enda mer sikker på at jeg vil lage alt selv. I mye av kjøpematen er det melk eller andre meieriprodukter, noe jeg synes er litt rart siden det ikke er anbefalt å gi barn kumelk før de er 1 år. Uansett, her kommer oppskriftene på de typene barnemat jeg laga.

IMG_5476Miriam Elise Fikk kun morsmelk fram til hun var 6 måneder, og etter litt grøt til kvelds siden det, er det på tide med litt middag. I begynnelsen prøver jeg bare med grønnsaker og grønsaksmos. Søtpotet har ganske nøytral smak, og gulrøtter er også forholdsvis søtt. Jeg brukte (ca):

-220g broccoli-160g gulrot-170g potet-275g søtpotet-

 Skrell grønnsakene og kutt dem opp i små terninger for å korte koketiden. Jeg kokte potet og søtpotet i samme kjele (ca 20 min), broccoli for seg (ca 10 min) og gulrøtter for seg (ca 30 min). Deretter helte jeg av det meste av vannet, men sparte litt for å kunne blande til riktig konsistens etterpå.

Jeg laga to typer barnemat. Èn med potet/søtpotet og gulrot, og èn med potet/søtpotet og broccoli. Ha halvparten av potet/søtpotetblandingen og alle gulrotbitene i en blender. mos til alt har blitt en fin purè. Hell det over i plastbokser som tåler fryser. Jeg brukte Avent sine. Gjør det samme med resten av potet/søtpotetblandingen og broccolien.

Jeg fikk 4 bokser à 100ml med potet/gulrot og 6 bokser à 100ml med potet/broccoli ut av denne oppskriften.

IMG_5477Pleier du å lage babymat selv?

3 Comments:

  1. Så kjekke tips, det skal jeg ta med meg videre.. Aldri smakt søtpotet før så tror det er på tide:)

  2. Det anbefales ikke å kutte poteter og grønsaker i så små biter før koking, da mye av næringsstoffene lettere forsvinner ut i kokevannet….. Jo større biter, til bedre er det!

  3. Takk for svar! 🙂 Det er greit å vite 🙂

Legg inn en kommentar