Marshmallowsfondant

Til takkefesten jeg var på på søndag, laget jeg ei allergivennlig kake uten melk, gluten, soya og nøtter. Jeg trakk kaka i marshmallowsfondant, og tenkte å legge ut både oppsrkift og framgangsmåte for hvordan en unngår folder når en legger lokk på kaker.

1221.Til en kake laget i browniesform trenger du -ca 100g marshmallows-1ss matfett-1ss vann-ca 200g melis-. 2. Hakk opp matfettet i mange små biter, da smelter det lettere. 3. Ha marshmallowsen, vannet og fettet i en bolle, og sett microbølgeovnen på full guffe i 30 sekunder. 4. Ta bollen ut, la MM synke litt sammen, og sett den inn 30 sekunder til, helt til den har puffa seg helt opp(totalt 1,5-2 min). 5. Rør rund i bollen emd en skje til du får en seig, klissete masse. 6. Ha i melisen, start med halvparten. 7. Ha marshmallowsfondanten på ei bakematte med melis, og kna den med hendene. 8. Ha i så mye melis at MMF får konsistens omtrent som marsipan. jeg brukte litt over 200g på denne oppskrifta.

1231. Kjevle MMF til en stor, tynn leiv og legg den over kaka. 2/3/4. Når sidene skal dekkes, er det viktig å dra litt i MMF, slik at foldene som naturlig oppstår, dras så langt ut at de ikke er på kaka. Altså, MMF må være så tykk, at når du drar foldene lenger enn kaka, vil den ikke slite. 5. Dytt kanten inntil nederst på kaka. 6. kutt så overflødig MMF av kaka. 7. kutt gjerne til et tynt bånd av MMF som kan legges rundt kaka. Da skjules eventuelle stygge kanter.

126Marshmallowsfondanten som er til overs, kan brukes til å alge pynt av. Pass bare på at ikke kremen fra kaka sitter fast i MMFen, da får den stygge flekker. Jeg har her brukt en utstikker med form av en sommerfugl. Ved å sette den opp etter noe i 90*, får den en 3D-effekt. Da må den stå til tørk noen dager ( ikke i fuktig rom, og ikke i boks med lokk!). Når pynten skal festes, holder det stort sett med å ha litt vann på undersiden av figuren og lime den fast, men dersom du skal feste på siden av kaken eller slikt, kan det være lurt å bruke litt tjukk melisglasur. Man farger MMF på samme måte som man farger marsian, og jeg må anbefale å bruke gelèfarger, da de gir mye farge, uten å endre konsistensen på MMFen.

IMG_5532Har du laget kaker med MMF-lokk?
Hilket fyll bruker du?

2 Comments:

  1. Pga. mandel/nøtteallergi, virker dette som et spennende alternativ til marsipanlokk.

  2. Ja det er et supert alternativ. Spør du meg, smaker det også bedre enn masipan, det svetter ikke som marsipan, og dessuten blir den helt hvit, noe som ofte gjør det lettere å farge i riktige farger.

Legg inn en kommentar