Verdens beste eplekake!

Ingenting er som eplekake med epler fra egen hage!I denne kaka har jeg brukt hjemmelaga eplemos (som det kommer oppskrift på seinere om noen ønsker). Jeg fant en oppskrift på nettet som jeg har gjort litt om på, og i tillegg gjort den allergivennlig slik at Simon også kan ha den.

151

1. Pisk smør og sukker hvitt. 2. Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hver gang. 3. sikt i mel og bakepulver.

153Hjemmelaga vaniljesaus er egentlig alltid best, men denne gangen ble det litt juks. 4.Kok opp vanilesaus med 1 ss sukker og 3,5dl melk. 5. Bland dette inn i røren. 6. Hell ca halvparten av røren i en smurt form. Jeg brukte en form på 20 cm, men jeg så i ettertid at jeg burde valgt en på 22 eller 24.

1527. Fordel eplemosen jevnt utover røra i formen. 8. Hell resten av røra på toppen. 9. Skjær et eple i tynne skiver og fordel på toppen og ha deretter over ønsket mengde kanel og sukker. Stek på 175*C i ca 45 minutter.

Kaka ble kjempehøy, og jeg tror at jeg burde hatt en større form for å få en lavere kake og jevnere stekt. Men kaka ble godt motatt den, og spist sammen med hjemmelaga eplesaft.

154

 

One Comment:

  1. Nam, nam 🙂 Den så god ut. Hørte snakk om ei lignende kake på jobb her om dagen, og tenkte jeg skulle prøve. Tenkte også å prøve «vanlig eplekake» med smuldredeig på toppen 🙂

Legg inn en kommentar