Eplecookies

Nå har det blitt mye epler og epleoppskrifter rett etter hverandre på bloggen ser jeg, men det har vært full fart de siste dagene, så da må det bli sånn. Etter en miniferie hos mine foreldre og deretter menighetsweekend i vakre Fyresdal er det litt bilder som skal sorteres og ordnes før det kommer et hverdagsinnlegg her igjen.

Vi ble over en natt hos svigers også da vi først var i området, og der fant jeg bakeboka «frie kaker». Boka inneholder ulike bakverk som er fri for melk, gluten, egg eller sukker, og da jeg kom over en oppskrift på cookies UTEn melk, MED sjokolade måtte den så klart testes ut.

164162
– sett ovnen på 180*c
– vei opp olje, sukker og syltetøy i samme bolle og bland det sammen
– bland sammen det tørre og tilsett oljeblandingen
–  elt deigen sammen til den er mjuk, men fast
– hakk om sjokolade og kna denne lett inn i deigen
– form 8-12 kuler av deigen og trykk dem litt flate. De flyter ikke ut under steking
– stek kjeksene i ca 10 minutter
 
163

Jeg laga baksten som vanlig glutenfri, melkefri og soyafri, så jeg brukte Semper finmix som mel, coop kokesjokolade og rapsolje. Jeg fikk 11 cookies av deigen, og de forsvant fort!

IMG_6019

Legg inn en kommentar