Brasiliansk mat – Pastello!

Skoleåret 2011/2012 bodde jeg i Taubate, São Paulo i Brasil. Jeg var utvekslingsstudent dette året, bodde i ulike vertsfamilier og reiste mye rundt i landet. Jeg skreiv blogg mens jeg bodde der, og er du interessert, kan du finne den HER. Jeg har 1000vis av spennende ting jeg kunne delt derfra, men i dag har jeg tenkt å dele oppskriften på en enkel rett jeg spiste masse der nede. På samme måte som mange stikker ut og kjøper seg ei pølse/kebab eller slikt i Norge, tok vi oss gjerne en pastello i Brasil, eller vi laget miniversjoner som vi hadde til middag med ris, bønner og salat. Pastello er altså en deig som friteres med kjøttdeig og ost eller annet inni.

172Bildene er tatt i to omganger, og på bildet over er  jeg gravid med Miriam Elise, bare så det er nevnt…

Til deigen trenger du: -3 kopper mel – 1 kopp lunka vann – 1ss olje – 1 ss eddik – 1 ts salt -. Bland alt til en smidig deig og kjevle den ut på ei matte. Skjær/trykk ut sirkler. Jeg brukte en liten frokosttallerken som mal. 1 kopp = en romslig kaffekopp

173Som fyll kan du bruke nesten hva som helst, for eksempel kjøttdeig, skinke, saltpølse, ost, mais, paprika, løk osv. Legg ønsket fyll på den ene halvdelen og brett den andre siden over. Pakk det godt i sammen med fingrene og klem sammen med en gaffel for å være helt sikker på at det ikke er noen åpning. Er det det vil pastelloen fylles med frityrolje, og det er ikke godt (skjedde ved et uhell første gang jeg prøvde, så ja – det er testa ut…).

174Friter pastelloene i olje ca 2-3 minutter på hver side, de kan godt snus noen ganger underveis. De skal bli gylne og boblte i overflaten. Legg de på et tørkepapir på rist før du spiser dem, slik at overflødig fett renner av. En slik porsjon holder til 4 mennesker. Vi pleier å lage disse som kveldskos noen ganger og da har vi ikke noe annet inntil, men om du vil kan de godt serveres med ris og salat.

IMG_5562

2 Comments:

  1. Så virkelig deilig ut! Er også fra Brasil og savner å bare stikke ut og kjøpe meg en sånn. Jeg pleier å lage av og til men med en hektisk hverdag får jeg ikke så mye tid.
    Fin fin blogg forresten 🙂

  2. Oppskriften var overraskende lett og har blitt laget mange ganger som kveldskos her i heimen. Takk! =)

Legg inn en kommentar