DIY – hekla puter

Jeg synes det er kjempemoro å kunne lage pynt til huset selv, og da vi gifta oss og flytta sammen første gang, hekla jeg trekk til alle sofaputene selv. Bilder av det kan du se nederst i innlegget. Jeg har tidligere vist fremgangsmåten på oldemorruter, hekla serviettringer og brikker, og tenkte nå å vise hvor enkelt man kan hekle egne puter.

(Ser at det blir litt mye hobbyprosjekter på rad her, men planen var egentlig en bildeserie fra Andedammen, men så var det så mye vann der, at vi ikke kom til)

1921. Følg oppskriften på oldemorruter som jeg linket til over, og hekle to like store i den størrelsen du selv ønsker. 2. Legg delene rette mot rette, slik at vrangsiden (som du skal sy sammen) kommer ut. 3. Start ved et hjørne. 4. La de første 4-5 stingene være tungesting -> sy ei løkke og trekk nålen og tråden gjennom. Resten kan bare sys «vanlig» 5. Sy sammen tre av sidene slik, samt 1/5 av den fjerde siden. 6. Bilde av hvor stor åpninga er nå

1937. Hekle en lang tråd med luftmasker. 8. Jeg lar denne snora være ca 3 ganger så lang som åpninga på puta. 9. Putt fyllet til pyta inni (jeg har kjøpt enkle, ferdig fyllte pyter på 30X30cm). 10. Slik ser puta ut før man snører igjen. 11. Træ den lange, hekla snora på kryss gjennom hullene i puta, så samme måte som man snører sko. 12. Stram til slik at det legger seg pent, og gjem sløyfa på innsiden av puta.

Grunnen til at jeg gjør det å denne måten, er at når jeg har prøvd å sy i glidelås, har kanten på denne syntes gjennom den heka delen, så jeg synes det er lettere å bare snøre den sammen. Mn kan ikke se at det er slik det er gjort med mindre man veit det uansett.

IMG_5472Da vi flytta inn i leiligheten, hadde jeg en periode der alt skulle være lilla. I tillegg til alt av puter, duker, lys og slike ting, ble også et soverom og til og med doen malt lilla. I ettertid har vi flytta, og mye er bytta ut også, men akkurat sofaputene har fått være. Enn så lenge!

194

IMG_5473

3 Comments:

 1. Den snøringa var kjekk 😉
  Fine puter! 😀

 2. Takk 🙂

 3. Hei 🙂

  Så fine puter, skulle ønske jeg kunne lage så mye fint som du gjør 🙂 Men jeg er skikkelig dårlig på sånt 🙂

  PS: Bare å bruke bilder 🙂

  Ha en super helg 🙂

Legg inn en kommentar