DIY – hårspenneholder

Er det flere enn meg som blir litt gal av at hårspenner flyter rundt og blir borte på et blunk? Det finnes utrolig mange stilige hårspenneoppheng man kan få kjøpt, og inspirasjonsbilder på google og pinterest for å nevne noe, men jeg tenkte at å lage et oppheng er jo ikke noe problem å fikse selv, så da fikk jeg laget et til Miriam Elises hårpynt.

Miriam Elise har hatt ganske langt hår helt fra fødselen, og allerede da hun var 3 måneder, kunne jeg flette håret hennes! Jeg synes det er kjempestas å kunne lage en tust eller feste i ei spenne i håret men naturligvis er hun ikke alltid enig i det. Dermed blir spennene dratt ut og forsvinner like raskt som de ble satt i håret hennes.

1For å lage lignende av den jeg laget trenger du: -papplate i ønsket størrelse-bobleplast-saks-lim-teip-penn-stoff-bånd(jeg brukte tynne silkebånd)-. Start med å klippe til både bobleplasten og stoffet slik at det er større enn papplata du skal bruke. 2-3 cm lenger enn hver side av pappen er ok størrelse. Legg papplata på boblepasten og teip fast plasten på baksiden.

2Gjør det samme med stoffet som med bobleplasten, men fest med lim. jeg brukte vanlig hobbylim, og da det tørka, var det mer enn sterkt nok. Klipp til så mange lengder med bånd du ønsker å ha på opphenget. Da papplata jeg brukte er ganske liten, valgte jeg å bare ha tre bånd. I ettertid ser jeg at det nok ville vært bedre å ha bredere bånd, men det funket fint med de jeg hadde også (6mm i bredde). Jeg knøyt bånda stramt på baksiden før jeg limte de fast, da visste jeg at de ikke kunne gli opp.

3De tre båndene jeg brukte, plasserte jeg til den ene siden av plata slik at jeg kan bruke den andre siden til å henge opp hårbånd. Jeg festet også et bånd på baksiden, slik at holderen kan henges opp. På baksiden av plata klippet jeg til en ny stoffbit som jeg limte på, slik at knuter, teip og limrester fra plasten og det andre stoffet skulle synes. Til slutt var det bare å feste på hårbånda og spennene som fikk plass:

6

2 Comments:

  1. Så lur denne var, sånn skal jeg prøve å ta meg tid til å lage. Her ligger bare alle hårspennene stua sammen i en boks, men med denne har man jo full oversikt og trenger ikke helle ut alle spennene for å finne den lilla Hello Kitty spenna 😉

  2. Det var det jeg også tenkte 🙂 så bra jeg kan «inspirere», det tok ikke mange minuttene å lage, og når ME blir større, kan hun få henge opps elv 🙂

Legg inn en kommentar