Miriam Elises pakkekalender

Selv om Miriam Elise kun er 11 måneder når desember kommer, synes jeg det er koselig å lage pakkekalender til henne. Det har jeg hatt så lenge jeg kan huske hos foreldrene mine, samt noen år fra Simon. Men hva putter man egentlig i en pakkekalender til ei jente på under et år? Jo, sangkort såklart!

Det er ingen tvil om at vesle prinsessa mi elsker musikk. Allerede i magen var det turing på høyt nivå om vi sang eller spilte musikk for henne, og helt fra hun var nyfødt har hun reagert med smil og bevegelse på musikk. Nå som hun både står og går bortover mens hun holder seg, er dansing det store. Det finnes vel knapt noe mer sjarmerende enn litt ustø småbarn som står og gynger i takt med musikken.

Dette ble derfor årets pakkekalender:

13  «SingSang – mine første sangkort» er rett og slett store, laminerte kort med barnesanger. På den ene siden av kortet står teksten på sangen, og på den andre siden er det en illustrasjon med motiv fra sangteksten. Korta tåler å bli kasta rundt, bitt i og herja med, og Miriam Elise vil etter hvert klare å kjenne igjen sangen ved å se bildet på andre siden. Det finnes flere typer SingSang-kort etter hvor gammelt barnet er. Jeg bare elsker leiker/underholdning som barnet lærer av!

14Det er ikke vanskelig å skjønne hvilke barnesanger de tre kortene over viser illustrasjon fra!

17Det er 30 kort i pakka, så jeg har fordelt de sangene jeg ikke kunne og lagt de sammen med de jeg kan, slik at det tilsammen ble 24 pakker. Disse har jeg pakket inn i gråpapir og knytt fast med restene fra genseren som jeg skrev om her og her.

15

16Har du prøvd SingSangkort?
Lager du pakkekalender til dine barn?

2 Comments:

  1. Så smart, Monica! Gabriel har også hatt de kortene der. Husker godt den: «Pitt Pott Nøtt skulle ut og gå, men han hadde ingen bukser på!»
    Nå kan dere jo ta et par sanger hver dag. Kreativt altså!

  2. Ja, syntes det var en lur ide =)

Legg inn en kommentar