Hjemmelaga lemoncurd og første farsdag

Jeg elsker å bake, det er det ingen tvil om, men ofte blir det bare det samme om og om igjen. Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle prøve meg på lemoncurd, men har bare prata det vekk. I dag, i anledning farsdagen, har jeg brukt lemoncurd og appelsincurd som fyll i kake, og det ble veldig bra. Lett som en plett å lage, og veldig godt å spise. Her er oppskriften på appelsincurd (vil du lage lemoncurd, bytter du ut appelsinsaften med sitronsat, og tilsetter 30g ekstra sukker)

22Du trenger: -4 eggeplommer-130g sukker-120g appelsinsaft (ca 1 stor appelsin)-revet skall fra appelsina-100g smør i biter-

23Varm først opp eggeplommene med sukkeret på middels sterk varme og rør til det kremer seg. Tilsett deretter appelsinsafta med raspa skall i og rør hele tiden til det blir kremkonsistens. Det tar litt tid. Blandingen må IKKE koke!

24Når blandingen er kremet, tas kjelen av platen. Jeg pleier da å holde kjelen litt under kaldt vann, slik at bunnen kjøler. Dette gjør jeg for at ikke kremen skal fortsette å varmes opp. Rør deretter inn smøret litt og litt. Hell blandingen på glass (denne porsjonen passer til to barnematglass). Den ferdige kremen er god som fyll til kaker og på kjeks blant annet. Den holder seg 3 uker i kjøleskap, men noe sier meg at den ikke får stå i fred så lenge…

25Appelsingcurden ble til fyll i dagens farsdagskake, som Simon fikk servert på senga, sammen med en bukett roser og gave fra Miriam Elise.

26

Skal du feire farsdag i dag?

Legg inn en kommentar