Blir du med å være julegavefadder?

Dette er et innlegg jeg har tenkt på å skrive kjempelenge, men som jeg ikke har fått somla meg til. Bedre sent enn aldri. Alle bildene er fra ett av mine besøk på dagsenteret.

38I skoleåret 2011/2012 var jeg utvekslingsstudent i Brasil. Jeg bodde i Taubatè,São Paulo, hvor jeg bodde i ulike vertsfamilier gjennom Rotarys ungdomsutvekslingsprogram. Mens jeg var der, bodde Simon ( som jeg da var forlova med) på et senter kalt Håpet. Dette er et dagsenter ca 20 minutter fra der jeg bodde, hvor 80 barn og unge får oppfølging og hjelp i forhold til skole og hjem. Barna kommer fra familier med ting som dårlig økonomi, rus, alkoholmisbruk og lignende, og mange av familiene er på over 10 mennesker på svært liten plass. På dagsenteret «Prosjekt Håpet – barn og familie«, får barna oppfølging ift skole, engelskundervisning, måltider og et trygt sted å være. I tillegg har de hånadarbeidskurs og dadtakurs for voksne.

39Stedet ble startet av ei norsk dame ved navn Tine i 2003, og i tillegg til frivillige norske som reiser ned, er det ca 15 fast ansatte på stedet. I tillegg til faste givere, blir det hvert år «reklamert» (om man kan kalle det det) for å kunne bidra som julegavefadder. Du kan se selv her hva Tine har skrevet om det:

«I flere år har dere vært med å bidra til at vi har kunnet kjøpe sko til alle barna i julegave. Dette er en kjærkommen gave for både barna og foreldrene. Mange har ikke mulighet eller sliter for å kunne kjøpe sko til barna sine, særlig hvis de er 4-5 søsken eller flere.

Vi håper å kunne gjenta suksessen fra tidligere år. For 100 kr v il et barn får et par med gode og solide sko. Du vil få en kjøleskapsmagnet i posten med bilde av barnet som får skoene. Dette er også en super julegave å gi til andre!

For å sikre at du får din magnet i god tid før jul, ønsker vi bestillinger innen 15. november (posten tar lang tid…)
Send meg en mail på posthaapet@hotmail.com eller send en melding til oss her på facebook. Husk å oppgi antall barn du vil støtte og send med adressen jeg skal sende magneten til. Pengene settes inn på Håpets konto 5219.68.33498. Viktig; merk med julegavefadder.

Send ideen videre og vær med å støtte opp så vi får sko til alle barna!!»

Hva er vel 100 kroner for oss i Norge? I Brasil vil en norsk hundrelapp holde til et par sko og en leke til et barn! Helt siden Simon var der nede som frivillig i 2011, har vi vært med og støtta flere barn, og det er noe vi virkelig bryr oss om. Da vi selv har vært der nede og sett, blir det naturligvis noe sterkere. Jeg husker spesielt noe Simonså som skjedde den ene dagen der. En liten gutt på 2-3 år fikk en sånn liten beholder med såpevann oppi til å blåse såpebobler med. Tårene hans bare rant og rant av glede, for han hadde aldri fått en gave før i hele sitt liv.Tenk hvor lite som skal til!

brasil norge

Jeg bryr meg, bryr du deg?

4 Comments:

  1. Jeg er forsåvidt veldig enig med deg, og jeg elsker å kunne hjelpe barn og voksne i andre og eget lang som ikke har mulighet til de små tingene selv.

    Men når du skriver: «Hva er vel 100 kroner for oss i Norge?», så er det for mange ganske mye. Og hele 351 000 er fattige i Norge i dag, av de så er ca 74 000 under 18 år og nærmere 103 000 er mellom 18-35 år, altså de som etablerer seg og får barn 🙁 For de er 100 kr veldig mye 🙂 Vi må ikke generalisere og vi MÅ huske på alle de som også i vårt eget land går 2 og 3 dager uten mat, bare for å få råd til en ny genser til ungene sine <3

    • Jeg tror ikke folk flest tar dette så veldig feil opp.

      jeg mente jo hvor lite vi får for en 100lapp, mens det der nede sørger for et par sko, en julegave samt mat til et barn til jul! Verdien for oss i Norge er mye lavere enn hva den er der =)

  2. Denne har jeg gått glipp av. Jeg har en sum å sende videre, takk for flott innlegg!

Legg inn en kommentar