Årets første julebakst!

I dag fikk jeg starta på julebaksten, så nå er både kokosmakroner, brune pinner og pepperkaker bokstavelig talt i boks. Her i huset blir det ikke sju slag, vi velger ut de vi liker best og baker bare de, og i tilegg til småkaker må vi jo såklart ha pepperkakehus, så delene til huset er også ferdig stekt.

Miriam Elise er nå 10,5 måned, men man er aldri for ung til å prøve! Så da har jeg hatt med meg en liten «hjelper» på kjøkkenet, som syntes det var veldig spennende å leke med pepperkakefigurer, bite i slikkepotten og leke litt med pepperkakedeigen.

5253Den beste småkaka man lager til jul, er uten tvil brune pinner. Det har alltid vært favoritten min, men jeg har ikke laga dem veldig mye selv. Jeg laga dem noen ganger til vertsfamilien min i Brasil, men ellers har jeg ikke prøvd så mye.  Oppskriften til både kokosmakoner og brune pinner har jeg fått av mamma, for de veit jeg blir bra!

54

Miriam Elise syntes det var såååå spennende å følge med på alt som skjedde, og kosa seg veldig. Selv om hun er for liten til å forstå alt som skjedde, synes jeg det er viktig å inkludere henne i bakinga, og alt annet jeg gjør, for å lære og vise henne. Og da hun fikk holde i pepperkakedeigen selv, var hun helt i hundre, Den ble knadd godt og most inn i både formen, stolen og håret.

Før noen spør – hun fikk selvfølgelig ikke spise den deigklumpen, selv om det ser slik ut på bildet!

5155Har du begynt på årets julebakst?
Hva baker du?

4 Comments:

  1. Herlige bilder 🙂

    Er de brune pinnene og pepperkakene glutenfrie?

  2. Så koselige bilder! 🙂 Hehe, brune pinner er min favoritt også 😉 Ved siden av pepperkaker, selvfølgelig 🙂

  3. Nei, brune pinner er melkefrie, men de inneholder gluten. Pepperkakedeigen er ferdigkjøpt.

  4. Hehe, jeg synes faktisk kjøpepepperkaker smaker bedre enn de man lager selv, men likevel så er brune pinner bedre 🙂

Legg inn en kommentar