DIY – fuglemater

Jeg har alltid vært, og er fortsatt glad i dyr. Som lita samla jeg skrukketroll og firfisler i isboks (dèt er noen år siden for å si det sånn!), og jeg har hatt kanin, marsvin og fugler. Og på høgskolen har jeg eksamen i emnet zoologi. Når det går mot vinter og jul, blir standfuglene glade når det legges ut mat til dem, og da vi verken har fuglekasser, fuglehus eller fugleatere i hagen, tok jeg saken i egne hender.

Jeg er fullstendig klar over at fuglemateren ikke ble så spesielt vakker å se på, men jeg var så opptatt med at fuglene skulle få mat, så hele greia ble laga på 10 minutter. Dessuten tror jeg ikke fuglene bryr seg så mye.

82

Det jeg brukte var: -en tom, rein maiskolbeboks som jeg hadde fjerna begge ender i-gaffateip-saks-bomullstråd (eller annen sterk tråd-. Det siste som er avbilda er en skrutrekker. Jeg tok den med fordi jeg trodde den var en syl (… sier vel litt om hvem som er mest handy her i huset…), men jeg endte opp med å bruke en drill.

83 84Jeg startet med å ta gaffateip rundt åpningene på maisboksen, for at ikke fuglene skal skjære seg. Deretter bretta jeg en teip dobbelt. Denne la jeg over ca 1/4 av åpningen og teipa ei runde rundt åpningen for å feste den (for å lage en kant fuglene kan sitte på/ så ikke maten faller ut). Gjorde dette på begge sider før jeg brukte en drill til å lage et hull på hver side. Jeg festet så tråden og knøyt under, og vips- ferdig fuglemater. Fuglemateren fyllte jeg med brødrester og frø, samt hjemmelaga fuglemat som pappa har laga. Det tok ikke mange minutter før jeg telte over 20 småfugler i det store kirsebærtreet vårt.

85

Legg inn en kommentar