Bakedag i Bø

Tradisjonen tro var det bakedag hos mine svigerforeldre i Bø både søndag og mandag. Her ble det bakt peppernøtter, havreflarn, potetmelstopper, havrekjeks, pynting av pepperkakehus, krumkaker, pepperkaker + at vi laga fuglemat. De må ikke sulte de heller i jula!

Alle var med, liten som stor, og selv om Miriam Elise moste eller putta i munn det hun skulle prøve på, måtte alle selvfølgelig få være med. Da vi baka havrekjeks hadde jeg to supre assistenter med, niesa mi Thea og nevøen min Tobias.96

95Jeg har aldri baka peppernøtter før, men det var en artig greie. De måtte nemlig trilles til pølser, kuttes i biter og rulles runde mens de var varme, så da var hele familien i sving på hver sin stasjon.

98

Vesla måtte jo også få være med når vi andre trilla peppernøtter, og hun var ganske så flink til å slå de flate.

97

Elsker sånne dager som dette. Svigemor kalte det så fint «kaosdager i Bø», for det var nettopp det det ble, men ingenting er som slike tradisjoner med familien.

99

Ikke glem å melde deg på giveawayen jeg har gående! Trekning på lørdag!

One Comment:

  1. Så koslig med bakedag. Har enda ikke bakt noe i år, og det er nesten for ille 😉 hehe. Men har blitt mye jobb, så da har det gått ut over andre ting. Håper å få bakt litt en av de neste dagene 🙂 det hører liksom litt jula til 😀

Legg inn en kommentar