Juleverksted

Er det noe som gir julestemning, må det være juleverksted. Ingenting er som å samle en stor gjeng, spise grøt og pepperkaker, lage julepynt, julegaver og bare ha en koselig stund sammen!

På fredag hadde vi avslutning på «Upstairs», barne-og ungdomsarbeidet i menigheten. Da var allle invitert til juleverksted, og selv om det vanligvis kommer veldig mange, kræsja det med en bursdag og litt annet så vi var ikke så mange der. Jeg og ei til hadde ansvaret for å aktivisere ungdommene som kom, og sammen laga vi lys, fletta julekurver og malte bokser.

121

122Jeg hadde ansvaret for smelting av stearin. Vi brukte rett og slett gamle lysstumper som jeg knakk opp og fordelte etter farge i gamle hermetikkbokser. Disse stod i kokende vann, slik at de smeltet. Veikene dro jeg opp med en gaffel, og mens jeg stod med dette, satt de andre og laget i stand formene. Vi gjorde det lettvint og brukte engangskopper og gamle «blomster-isbeger» som former.

123

124Mens lysa stod til tørk, kom et par fra menigheten inn med en stoooooor kjele grøt de hadde kokt opp. Mandel ble puttet i grøten, men siden det ikke var så mange ungdommer der, vanket det premie på alle sammen.

128Jeg har samla på hermetiskbokser «hele høsten», slik at vi kunne bruke de på juleverkstedet. Jeg tidligere skrevet innlegg om hvordan jeg dekorerer slike bokser, de finner du HER og HER. Disse ble malt i alle mulige farger og mønster for å bli til hårstrikkholdere og pennekopper.

126

127

Miriam Elise var selvsagt også der, og fikk være litt ekstra lenge oppe. Det var jo så mye spennende å utforske! Hun er veldig glad i frukt, og dere skulle sett det gliset da hun krabbet opp på bordet og plukket ut en og en mandarin, holdt dem opp i lufta og sa «sssss» (=se). Etter bare noen få timer var lysa klare til å tas ut av formen, og bare se under! Ble de ikke flotte?

125Har du vært/hatt juleverksted?
Hva gir deg julestemning?

Ikke glem giveawayen, trekning på lørdag!

4 Comments:

  1. Så fine lys. Har planer om lyslaging hvert år, men kommer liksom aldri så langt. Men, lys kan jo lages hele året da.

  2. camilla_solberg92

    Så utrolig kult! 🙂 Stearinlysene ble kjempestillige! ;-D

    Se gjerne innom min blogg; http://www.sunfloweer.blogg.no

  3. Takk for det =) Lys kan lages hele året. Jeg sparer på lysrester i en pose hele året, og når jeg ar samlet opp nok, lager jeg lys av de!

  4. Stemmer, det var jeg og Kerstin som hadde ansvaret. Det er veldig hyggelig å gjøre. Barna koser seg, vi koser oss, gjenbruk, sosialt og lærerikt! =)

Legg inn en kommentar