Bakedager på Ulefoss

For rundt to uker siden, var alle tre her med på bakedag i Bø, og bare noen dager seinere, var jeg og Miriam Elise hos mine foreldre noen dager. Her stod det også baking og konfektlaging på timeplanen.

106

Jeg som aldri har likt marsipan noe særlig, synes det er godt med ekte, hjemmelaga marsipan til jul. Jeg og mamma knadde og blanda farger, forma og trilla for å lage «marsipanfrukt». Alder ingen hindring, Miriam Elise satt så fint i stolen og skulle hjelpe til. Litt i munnen, resten på genseren. Synes det er koselig å inkludere henne i slike tradisjoner, til tross for at hun verken kommer til å huske det, eller forstår noe av det.

108

Her ser dere hele «grønnsakshagen» vår. Appelsiner, tomater, jordbær, pærer, epler, bananer, sopp, gulrøtter og kirsebær i størrelse  en munnfull.107109

Når en papperkakebaker… Det blir ikke jul uten pepperkakehus! Jeg skreiv jo her om at jeg hadde laga delene til pepperkakehus, men de ble for mjuke til at jeg kunne lime de sammen, så de har blitt fuglemat. Hos mamma og pappa derimot, brukte vi de vanlige malene på hus og kjevlet og skar ut til to hus, slik at vi begge får pepperkakehus i år. Pappa for tradisjonens del, mamma for luktas del og til meg fordi det blir ikke jul uten!

110

Vi har brukt malene til dette pepperkakehuset så lenge jeg kan huske, og vi har aldri, jeg gjentar ALDRI hatt riktig anntall deler når huset skal settes sammen. Enten har vi mangla noe, eller så har vi sittet med en del eller to ingen skjønner hvor hører hjemme. Men i år så gikk det overraskende bra, og med grønne (!) vinduer lyste de så fint opp. Jeg skjærer nemlig ut vinduene i deigen før den steikes, og fyller i med knuste drops, for da får jeg sånne fargerike glassvinduer som i ei kirke. Så nå har pepperkakehuset fått plass midt i sta, på peisen.

13Har du laga pepperkakehus i år?

Ikke glem giveawayen – trekning på lørdag!

2 Comments:

  1. Så koselig dag 🙂 Vi har pyntet pepperkakehus i år, men dog et ferdig hus 😉 Haha…. Det er så nedlesset med pynt at det er rart det ikke har knekt sammen 😛

  2. Ferdighus er også hus 🙂 hehe det skal være sånn, ordentlig julepynta- og ikke minst blir det masse godis for ungene den dagen huset knuses 🙂

Legg inn en kommentar