Første julefeiring i huset!

GOD JUL!
Jeg håper alle der ute kosa seg masse i går, tilbragte tid med familie og spise god mat!

Vi har hatt vår aller første feiring hjemme hos oss selv, og sammen med oss var mine foreldre, svigerforeldrene mine og søstra mi. Det er noen ting man aldri blir for gammel til, så mens julemorgen gikk i bakgrunnen, ble bordet dekket og gjort klart, og frokosten inntatt. Etter litt tegnefilm fikk Miriam Elise åpne ei pakke, og etter å ha skjønt hvordan man skulle gjøre det, var plutselig papiret på pakke nummer to av også.

16

Utpå dagen kom gjestene, og etter juekaker, kaffe og åpning av Tante Heges julstrømpe til Miriam Elise var det tid for kirka. Jeg og Simon ble spurt om å spille pre- og postludium nemlig, så med Miriam Elise og svigers dro vi ned, mens mine foreldre og søstra mi ble igjen for å begynne på maten. Den nydelig kjolen Miriam bruker er fra hennes farmor og farfar.15

«Jul, jul strålande jul» på sopransax og «O Helga Natt» på tverrfløyte ble framført i kirka, mens lille snuppa stod bakerst med farmor og farfar og dansa til musikken (altså, Miriam dansa, ikke svigers…). Og så spennende den skinnende saxofonen med alle klaffene var da!

17

Da vi kom hjem igjen nærma det seg middagstid, og det er for meg omtrent det største på julaften. Elsker det å sitte hele familien samla rundt bordet, stappfullt av deilig ribbe, medisterpølser, kjøttkaker, kalkun, surkål, tyddebær og mer til, med levende lys og bare ha en lang, koselig middag sammen.

22Vi var åtte tilsammen, men frøkna tok en dupp mens vi spiste, og ble vekt da vi etter middag begynte på pakkehaugen. Jeg kan ikke huske å ha sett så mange pakker under treet vårt noen gang, og det er nok på grunn av Miriam. For makan til pakkehaug som hennes skal en lete lenge etter!

18Av oss fikk hun blant annet gyngestol, og da hun åpnet gaven med dukke fra tante Hege, tror jeg ikke hun hadde trengt flere. Hun la sin elsk fullstendig på dukka og kosa og kosa med den. Hun fikk masse leiker, klær, regnsett, smykker, bøker, cder, dukkevogn, akebrett og mye mer. Da snuppelura var i seng var det vår tur, og jammen satt vi i 3 timer for å pakke opp vi også!

Vi hadde en super feiring, og det var så stas å ha det hos oss for første gang, og ikke minst ha begge sider av familien samla på Miriam Elises første jul. Må bare vise dere gaven hun fikk fra bestevenninna mi Monica, for den veit jeg hun har lagt mye tid og kjærlighet i!

21

 Har du hatt en fin jul?

Legg inn en kommentar