Grøtfest

Det er så deilig med ferie og jul! Vi har bare slappa av, vært med familiene våre, spist alt for mye god mat og tatt livet med ro. Den 23. desember var vi på den årlige grøtfesten i Bø, så tenkte jeg skulle dele noen bilder fra dagen. Hadde helt glemt de bort! Hvert år er vi på grøtfest lille julaften, og i år var vi 18 stykker til bords!

29

Her samles min svigerfamilie + venner av familien hvert år for å se hvem som får mandelen i grøten. Med litt matallergier i familien var det vanlig grøt med mandel, og melkefrigrøt med fox, da Simon ikke tåler nøtter. Etter noen kopper gløgg og litt skravling var vi i gang.

30
31

Jeg fant foxen! Første gang jeg har fått «mandelen» i grøten som jeg kan huske!  Tobias fikk den andre mandelen, riktignok i hånda fra onkel Kristoffer, men likevel. Så da ble det en seigmannpose på hver av oss. Miriam Elise, som var yngstemann der, kosa seg også med grøt, og krabba av gårde etter de andre barna for å leike med de. Elsker alle de herlige juletradisjonene, særlig slike sosiale opplegg som vi hadde lille julaften. Kvelden fløy av gårde mens julekaker og godis ble spist og praten gikk, akkurat det skal være på slike kvelder.

27Har du noen faste tradisjoner i jula?

2 Comments:

  1. Så koselig. Vi har alle våre tradisjoner etter jul vi. I romjula er det selskaper både her og der, og på nyttårsaften er det nok en gang åpnet for venner og deres barn her hjemme hos oss.

  2. Så koselig da =) Slike familieselskaper er hyggelig!

Legg inn en kommentar