Tilslørte bondepiker – JULEVERSJON!

Juletreet er tatt vekk, de røde gardinene byttet med noen hvite, julepynten fjernet og julecdene pakket vekk. Men julekakene, de fikk vi ikke spist opp i år heller. Dessert er godt, og med masse julekaker igjen ble det en juleversjon av tilslørte bondepiker til dessert i går. Siden Simon studerer i Oslo, har jeg og Miriam Elise tilbragt noen dager hos foreldrene mine, slik at pappa har stilt opp og passe Miriam i tre dager men jeg har vært på skolen!

I går var det deilig pinnekjøtt til middag, og til dessert ble det altså «julepiker». Har du fortsatt julekaker igjen bør du prøve ut denne!

IMG_7216

Jeg brukte * 2 dl fløte (jeg brukte melkefri)* ca 5ss hjemmelaga eplesyltetøy * 9 brune pinner (jeg brukte glutenfrie)* litt kanel *

47

Start med å knuse de brune pinnene i ønsket størrelse. Jeg liker det best når det er litt tyggemotstand i det. Pisk kremen stiv. Jeg glemte å ha i sukker, men strødde heller litt over da jeg la de lagvis og merka ikke stort til at jeg glemte det i utgangspunktet.

48

Start med å legge ca 1/3 av kjekssmulene i bunnen av serveringsskåla. Fordel ca halvparten av eplesyltetøyet over.

49Fordel så passe mengde krem over. Pass på – det blir fort for mektig! Jeg strødde litt sukker over her, siden jeg glemte å ha det i kremen. Fordel så resten av kjekssmulene, eplesyltetøyet og kremen over, slik at det tilsammen blir 6 lag. Hold evt igjen litt av kremen til pynt. På toppen strødde jeg over kanel og pynta med reten av kremen.

Mmmmmmm!

46

Legg inn en kommentar