Vaniljecookies

12. januar fylte Miriam Elise ett år allerede, og på lørdag blir det familieselskap med feiring for vår lille store jente. Da er det selvfølgelig litt som skal fikses, og selv om vi ikke skal styre og ordne masse, er det 19 som er invitert. Til det skal det blant annet bakes vaniljekjeks, som jeg har brukt en del det siste halvåret. Oppskriften har jeg funnet på VillaPerlesukker. Det som er så greit, er at disse kjeksene kan stiller ut og formest til alle mulige figurer, og siden jeg har valgt temaet Minnie Mus for Miriam Elises første bursdag, ja da blir det naturlig nok Minnie Mus-kjeks.

59

17

– Pisk smør og sukker hvitt, og ha i egget. Bruk kjøkenmaskin!

– Mål opp alt det tørre i en bolle og ha det i smørblandingen.
18

-Pisk blandingen godt, helt til den blir like fast som på bildet til høyre. Pakk den inn i plst og la den likke i kjøleskapet i minst en time.

19

– Kjevle deigen ut til ca 0,5 cm tjukkelse og stikk ut figurer i ønsket form og størrelse. Bruk minst mulig mel når du baker ut. Flytt figurene over på et bakepepirkledt stekebrett.

19

Steik figurene på 180*c i 7-10 minutter, det komemr ann på ovnen. Jeg steiker dem i 8 minutter, det er viktig at de ikke blir brune. De flyter ikke noe ut når de stekes, så det gjør ikke noe om de ligger ganske tett på brettet. La de avkjøle seg helt før du pynter med icing, melisglasur eller sjokolade.  Under ser dere bilder av noen varianter jeg har laga.

66

67

Icing til å pynte med lager du av eggehvite og melis. Lag en tjukk blanding for å tegne konturene rundt formen på kjeksen, og tynn den litt ut med vann når du skal fylle inn. Jeg bruker alltid gelefarger som konditorfarger.68

Litt dårlig kvalitet på bildet under, det er tatt med telefonen i mørket. Her smelta jeg sjokolade med bittelitt nøytral olje, og smurte det forsiktig utover. Alt blir bedre med sjokolade!70

Og her er altså kjeksa som skal brukes i bursdag til helga. Sløyfene har jeg laga i marshmallowsfondant. Oppskriften finner dere HER.69

2 Comments:

  1. De kjeksene er jo egentlig utrolig gode! Kanskje jeg må lage en ny posjon igjen nå? 😉

  2. De er supergode =) Jeg tenkte sååå lenge på å bake de, og da du la ut en oppskrift på facebooksiden din, heiv jeg meg rundt og prøvde samme dagen =) Og de har blitt baka mange ganger =)

Legg inn en kommentar