DIY – hårhåndkle

At jeg alltid har vært glad i håndarbeid og å lage ting er ingen hemmelighet. Jeg har alltid elsket å strikke, tegne, hekle, lage, male osv, og nå i det siste har jeg tørket støv av symaskina mi. Som noen kanskje så, la jeg ut et innlegg rett før jul med en hjemmesydd kjole til Miriam Elise, og nå er kjole nr 2 ferdigsydd også. Nå har jeg fått sydd opp en bunke med hårhånklær, og det er sååå kjekt å ha, særlig for oss med langt hår!

71

I jula fikk jeg og min svigerinne Johanne «opplæring» av vår svigermor Tove når det gjelder symaskin. Etter å ha rota i hennes syskuffer, knapper, stoffer og bånd, fikk vi sydd noen hårhåndklær, som jeg tenkte å legge ut fremgangsmåten på. Har du ikke sydd mye før, er dette prosjektet å starte med. Er ikke mye som kan gå feil, og ikke krever det mye forkunnskap heller.

60

Det du trenger av utstyr: et tynt håndkle på 50x70cm, saks, blyant, knapp, strikk (fås kjøpt på stoff&stil, panduro osv) og symaskin.

63Start med å brette håndkleet på langs. Tegn deretter opp ca som jeg har gjort på bildet øverst. Den ene kortside skal bues(det blir bak på håndkleet) og den andre skal være mer diagonal (her skal strikket festes). Klipp ut. dersom du lager flere hårhåndklær, kan du bruke den  første du lager som mal.

54

Klipp en del av strikken, på ca 10-12 cm. Jeg synes det er bedre at den er litt for lang, så kan jeg heller klippe av det som eventuelt stikker ut. Legg strikken som på bilde 1, og fest den den med en knappenål (som vist på bilde 2) mellom de to lagene med håndkle. Nr 3 viser et bilde av hvordan den skal se ut før du syr den. Når strikken er sydd i, syr du kantene på håndkleet. Bruk overlock om du har, ellers kan du sy med rette sting langs kanten, og deretter sikksakk over. Husk å feste endene godt. Når du nå vrenger håndkleet, vil enden med strikk se ut som på bilde 4.

65

61

Knppen skal å sys i den enden der det ikke er strikk, og sys i for hånd. Bruk en knapp med samme form som den over, slik at det er lettest mulig å feste strikken rund. Flate knapper med to eller fire hull er ikke gode å bruke. Og slik blir resultatet :

12

Liker dere slike steg-for-steg oppskrifter?hits

4 Comments:

  1. Næææ.. Så fantastisk ide. Sånne trenger vi massevis av, så dette skal jeg også lage..

  2. Så bra det inspirerer! Er så flott med tilbakemeldinger når jeg legger ut slike innlegg =)
    De er lette å lage og står du fast så bare spør =) De er superkjekke =)

  3. Flott håndkle og artig at du deler med oss! 🙂

  4. Takk for det =)
    Så hyggelig å få tilbakemelding på at slike innlegg settes pris på =)

Legg inn en kommentar