På lunsj i skogen

Da jeg var lita, var foreldrene mine masse ute med meg og lillesøstra mi. Vi var i skogen for å plukke tyttebær, blåbær og multer, på fisketurer, teltturer, båtturer, vi sov i snøhule og pappa fortalte historier fra gamledager om de stedene vi var på. Jeg var ikke veldig stor da jeg lært å spikke av pappa, og neppe særlig eldre da jeg sløyde min første fisk. Jeg lærte tidlig å fyre bål og lære litt om naturen rundt meg, takket være at mine foreldre tok meg med så mye ut. Jeg har et håp om at jeg skal klare å bli like flink med mine barn!

26

For noen dager siden bestemte vi oss for at formiddagen i dag, den skulle tilbringes ute. Som sagt, så gjort. Kledd i ull og fleece fra topp til tå, med sekken full av ved, pølser og kjeks trillet vi av gårde.

28

Vi reiste ikke lenger enn ca 500 meter fra oss, for der har Sannidal Jeger- og Fiskeforening satt opp et «sitteskur» eler hva jeg skal kalle det, med benker og oppmura bålplass. I tillegg er det asfalterte stier helt fram, slik at det passer for både rullestolbrukere og barnevogner.

27

Simon stod for bålfyring og pølsegrilling, mens jeg og Miriam Elise utforska nede ved elva og kikka på blekker og bøss. Vi har ikke vært i skogen med henne etter at hun begynte å gå, så det var mye spennende å kikke på! Pølser til lunsj for oss voksne, men hos snuppa falt smoothie og kjeks bedre i smak.29

Vi er heldige som bor så nær til både skog og vann. Når det blir mindre is på bakken, og Miriam Elise blir mer komfortabel med å gå med utesko i ujevt terreng, skal vi benytte oss enda mer av disse plassene, det er det ingen tvil om.25

En hel time var vi ute, før vi vendte nesa hjemover igjen. Det begynte å bli kjøligere, og småregne litt. Bildene under er tatt på samme sted, men i høst en dag det var finere vær enn i dag.

182

184

Er du mye ute med barna dine?

16 Comments:

 1. Å så koselig 😀 hun er så nydelig Monica <3

 2. vi er mye ute, på alle årstider..:-) har kanskje noe med at vi også bor på en veldig fin plass! Ukedagene strekker sjeldent til, men lørdag og søndag tilbringes ute-med mindre det blåser både store og småkaniner! Ungene elsker det- og maten blir ofte pølser, pannekaker, noen ganger slår vi til med suppe! Ostesmørbrød er også veldig godt på bål! 🙂 det meste som lages inne, kan jo også lages ute, eller så går det å lage det på forhånd

 3. Så fine Bilder. det er veldig koselig å være ute. Vi prøver å gå tur i skog og mark vi også. Også er vi jo så heldige at det finnes flust med turmuligheter her i Sande. Desverre har vi brukt veldig mye tid på oppussing de siste årene, men har blitt flinkere til å komme oss ut i det siste..

 4. therese_loevbrekke

  Så koselig det så ut

 5. therese_loevbrekke

  Så koselig det så ut

 6. Så deilig med tur.

  I dag tenkte jeg at nå var det lenge siden vi hadde sett dere – og at vi kanskje måtte ta en tur nedover snart. Full fart med 24 hours her i helga: mat og mat og mat…. Og allergimat 🙂

 7. Takk =)

 8. Så flinke dere er =) Hadde vært superkoselig å ta en tur sammen en dag =)

 9. Takk =) Så deilig å bo så landlig til =) Viktig og sunt både for barn og voksne =)

 10. Det var det også =)

 11. Det var det også =)

 12. Det er bare å ta turen nedover =) Dere er velkomne nå det måtte være =)
  Det var godt å komme seg ut litt ja =)

 13. vi har skogen like ved oss vi også 🙂

 14. Ja er ikke det deilig? Bare å gå noen hundre meter, så er man på skikkelig tur =)

 15. Sitteskuret heter en Gapahuk 🙂

 16. Hehe kanskje det 😛 Det er ikke helt gapahuk heller, minner mer om et forvokst busskur 😛

Legg inn en kommentar