Troikakonfekt

Før jul ble det plutselig så populært å lage sine egne troikabiter, så det måtte jo jeg og mamma også teste ut da vi hadde bakedager på Ulefoss. Det var ikke så vanskelig som det kan virke som, og selv om det krever et døgns hvile mens gelèen stivner, så tar det ikke lange tiden å lage dem. Og det er vel ikke bare julekonfekt er det vel? Jeg kan i hvertfall spise Troika hele året!

Vi brukte:

– 200g marsipan (ferdigkjøpt) – 100g nougat – 1pk bringebærgelèpulver – 2,5dl vann – 150g kokesjokolade – litt delfiafett –

116Start med å kjevle marsipanen ut i ei lita form, feks ei browniesform. Husk å ha matpapir i bunnen! Pass på at marsipanen går ut til alle kantene. Smelt nougaten i microbølgeovnen, slik at den er smørbar. Den skal ikke være tynnflytende. Bre nougaten over marsipanen og sørg for at hele marsipanen blir dekket.

117Kok opp gelèpulveret med 2,5 dl vann. Sett gjerne kjelen kaldt, slik at den kjølner raskere. Gelèen sal ikke være stiv, men avkjølt når den helles over marsipanen(nougaten. Fordel gelèn utover, og la den stå kaldt til den er helt stiv. Vi lot den stå et døgn i kjøleskap.

118Løft troikaen ut av forma, og del den opp i små munnfuller med kniv. Flytt deretter bitene over på ei rist, og legg matpapir under for at ikke det skal renne sjokolade ned på benken.

119Sjokoladen smeltes i vannbad med litt delfiafett for å gjøre den tynnere. Vi prøvde først å duppe hver enkelt bit i sjokolade, men opplevde at gelèen datt av, så vi brukte skje for å helle litt på hver bit i stedet. Sett bitene kaldt, og oppbevar dem i tett boks i kjøleskap.120
Disse blir superdupergode og forsvinner raskt fra kjøleskapet! Nyt!
Har du prøvd å lage konfekt før?

 

5 Comments:

  1. Den må jeg prøve, Jeg spiser sjelden sjokolade, men Trojkan er min favoritte når jeg suger på noe godis.

  2. Åååå.. hvorfor er det så mye sjokolade rundt forbi nå.. jeg prøver jo å slutte.. hehe.. Verre enn å gi opp røyken det der altså.. Kanskje fordet sjokolade, i motsetning til røyk, lukter godt.. hehe..

  3. Litt sjokolade gjør ingen skade =) Og disse konfektbitene er bare helt utrolig gode! =)

  4. Laget disse til jul og de var kjempegode. Har lært meg et triks med gelen aom gjør at den stivner fortere. Koker opp halv mengde vann, rører ut pulveret og tilsetter så resten av vannet. Blir fortere kaldt da. I tillegg kan jeg noen ganger sette den i fryser El kjøleskapet i tillegg, men da må den passer slik at den ikke stivner helt.

  5. De ER virkelig supergode =)
    Takk for tips, det skal jeg ta med meg til neste gang =)

Legg inn en kommentar