DIY – sy en bleiepose

Det er så mye som skjer på skolen og i praksis for tiden, at noen ganger må man bare koble helt ut for å klare å slappe skikkelig av! For et par uker siden fant jeg ut at jeg skulle ha lesefri en hel kveld for en gangs skyld, og med begge de andre tidlig i seng, fant jeg meg godt til rette bak symaskina.

24

Vi er stadig på tur her og der. Vi er mye hos våre foreldre, og det er stadig en leir, en konsert eller andre ting vi er med på. Enten sammen alle tre, eller jeg og Miriam Elise. Og da må jo stelleveska med. I den flyter ALT rundt i et eneste kaos, så for å få litt system, har jeg sydd flere bleieposer. Jeg sydde to før hun ble født, men de var beregna til nyfødtbleier, så nå var det på tide å lage noen nye.

18

I tillegg til symaskin trenger du, to typer stoff (en til utsiden og en til fòr), saks, nåler, blyant, knapp, strikk og et a4-ark eller en bok som er i størrelsen du ønsker posen.

21

Legg stoffet dobbelt, og legg A4-arket oppå. Tegn ca 1cm utenfor på hver side av kanten på arket. Brett stoffet dobbelt igjen, slik at det blir langt og smalt. (Altså, brett slk at du får 2Xlangsiden). Legg stoffet slik at den ene enden stikker lenger opp enn den andre, slik som bildet over til høyre. Den delen som stikker lengst opp, skal etter hvert brettes over og bli en klaff. Jeg har valgt å bue kanten, ved å runde av hjørnene på klaffen.

22Legg stoffet rette mot rette, og fest i så mange knappenåler du føler er nødvendig. Dette gjøres for å holde stoffet helt rett mot hverandre mens man syr. Sy deretter kanten rundt, men la det stå igjen noen få centimeter, slik at du får vreng stoffet med retta ut. Husk at den vesle strikkbiten må festes på midten av klaffen, slik at du har noe å lukke igjen posen med! Hvordan denne strikken skal sys i har jeg lagt ut tidligere, da jeg skreiv om DIY-Hårhåndkle.

23På bildet over til venstre, ser dere hvilken form posen kommer til å få når den er ferdig. Til høyre ser dere sømmen jeg bruker. Jeg har ikke overlockmaskin, så for å sørge for at ikke stoffet rakner, syr jeg først en sikksakksøm, og deretter en rettsøm over. Når bleieposen ligger med vranga ut, som på bildet over, syr du langs kantene på denne. Altså, fra bunnen og opp på hver av sidene.

19Vreng så posen. Nå er det bare knappen som skal sys i. Mål etter hvor langt ned strikken går, og sy deretter i knappen for hånd. Det er absolutt best å bruke en knapp med festet bak, som står litt ut fra selve stoffet. Flate knapper er det ofte vanskeligere å få strikken rundt.

20

Så – da er det bare å fylle posen med bleier, så har du bedre oversikt! Denne modellen kan jo sys som sminkepung, pennal eller små poser til ting og tang i veska. Jeg synes i hvertfall dette er superpraktisk!

Hva synes du om slike innlegg? Liker du å sy?

2 Comments:

  1. latteandlullabies

    Så lur den var 🙂
    Har selv tenkt å få ordnet noen tøyposer til å ha i stelleveska slik at jeg har skifteklær til storebror i en, stelleprodukter til babyen i en annen og en tredje der jeg kan ha småting til meg selv 🙂

  2. Ja, ikkesant? Den er veldig kjekk =) Den er veldig lett å lage, selv for en nybegynner som meg =)
    Koselig at du legger igjen en kommentar i ny og ne, det blir jeg glad for =) Dersom du lager en slik som denne, må du gjerne vise meg bilde =)

Legg inn en kommentar