Oppskrift: pikekyss uten egg

Tid for å dele en ny oppskrift med dere! For noen dager siden la jeg ut et bilde av disse marengsene på Instagram (@monicabj92) der jeg ble spurt om oppskrifta. Jeg har tidligere delt en oppskrift på marengstopper, men oppskriften i dag er uten egg.

Det er mange med eggallergi, og til tross for at vi tåler egg i familien, er det jo greit å ha prøvd det ut. Dessuten slipper man jo å hive vannet man vanligvis siler av kikertene. Originaloppskriften har jeg funnet på Vegetarbloggen, men jeg har endrer litt på den.

133

137Du trenger:
* vannet fra en boks kikerter * 1,5dl melis * 2ts vaniljesukker * 1-3 ts sitronsaft * evt konditorfarge*

134

Sil vannet fra kikertene, og ha dette i en bolle. Jeg brukte Eldorado sin boks. Ha i sitronsaften og bruk en miksmaster. Det skummer veldig lett, og når det blir pisket stivt (som på bilde 1), har du i melisen og vaniljesukkeret. Pisk godt til marengskonsistens (bilde 2). Smak til, synes du den er for sur/besk, kan du ha i mer melis.

135

Dersom du ønsker farge på pikekyssa, tilsetter du fargen nå. Jeg anbefaler å bruke Wilton gelèfarger, de gir absolutt best resultat. Ha i en liten, liten mengd og pisk inn. For å få mønsteret på pikekyssa, har jeg tatt litt farge på en lang skje, og «tegna» ei tynn stripe langs sprøyteposen før jeg hadde i marengsmassen.

136

Sprøyt så ut marengsene på et bakepapirkledt stekebrett. Du kan godt steike flere brett samtidig, dersom du har på varmluft. Jeg stekte marengsen i 1t 10 min på 100*c.

132

133Marengsen ble veldig fin og lett, og var like god på smak som pikekyss laget med egg. Og ble ikke marmoreringa i de rosa pikekyssa tøff?

Legg inn en kommentar