Påskefjell og barnedåp

De siste påskedagene er over, men jeg har fortsatt noen fridager. Ingen undervisning før fredag er deilig! Vi har avsluttet påskeferien 2015 på beste måte, på biltur til fjellet og feiring av barnedåp for en skjønn liten gutt.

139For å være ærlig, hadde jeg aldri hørt om Bykle før jeg møte mor til dåpsbarnet for noen år siden. For meg føltes det som denne «fjellandsbyen» lå østenfor sol og vestenfor måne, for halve veien dit ar det bare skog og fjell og ingen dekning, men masse flott natur! Jeg hadde kameraet på fanget nesten hele bilturen. I Bykle kommune bor det rundt 1000 mennesker, mens tettstedet Bykle bare har rundt 400 innbyggere. Det ligger litt opp i fjellet, og har masse snø, fjell på alle kanter og en fantastisk utsikt.

138

Dåpsfesten varte på en måte i tre dager, for alle gjestene bodde på Messa, et bygg med soverom, kjøkken, peisestue og møterom fra lørdag-mandag. Nesten som et slags minileirsted. Her var vi samla fra lørdag av, der de som ville gikk på ski, mens mange av oss var på «hytta» og spilte brettspill.

142Vesle Olav ble døpt i kirka på stedet, og da dåpsgudstjenesten var over, hadde det jammen meg begynt å snø! Som om ikke det var nok snø på stedet – jeg overdriver nemlig ikke når jeg sier at vi ikke kunne se stort ut av vinduene på Messa! Med deilig reinsdyrsteik til middag og fine taler og hyggelige mennesker, ble det en skikkelig fin fest. Se de fine bordkorta over! Og selvfølgelig måtte miriam få samme glass som oss – bare i mindre versjon.

143

Både jeg og Miriam Elise var bunadskledte, men det var lettere å springe rundt i bare skjorte og strømpebukse når man leiker med lego. På bildet over deler Miriam litt muffins med Fantorangen. Miriam var helt propell hele turen vår, for det var så stas med all oppmerksomheten fra alle menneskene. Og ekstra stas var det med «bebbi» som hun sa da Olav var i nærheten.

141

For anledninga baka jeg dåpsmuffins. Folka som stod bak maten og kakene hadde virkelig lagt mye jobb i det så godt det var, og ikke minst at mange hadde baka slik at Simon også kunne spise det (= uten gluten, melk, soya, nøtter). muffinsene er sjokolademuffins med nesquickkrem, pynta med blå mmf-sommerfugler og hvitt perlesukker.

140

Jeg har aldri vært på fjellet i påska (som jeg kan huske i hvert fall), men i år ble det jammen meg påsketur på fjellet. Med masse herlige folk, hysterisk morsommme spill (les: Ryktet går – ANBEFALES!), god mat og feiring av nydelige Olav, kunne jeg ikke fått en bedre avslutning på påska.

144Hva har du gjort i påska?

Legg inn en kommentar