DIY – Ludobord

Flere enn meg som er glad i brettspill? Da jeg var lita spilte vi masse brettspill hjemme, og da jeg kom over et tips om lage barnebord med ludobrett, måtte jeg bare prøve! Prosjektet er ikke vanskelig å gjennomføre, men er noe tidkrevende da man må vente på at både maling og lakk tørker.

PS: Det er mange bilder i innlegget, slik at dere kan se hele framgangsmåten steg for steg!

 190

Du trenger:
Barnebord , matpapir/gråpapir, blyant, pensler, akrylmaling, lakk

108

Det er så kjekt å ha seg en liten hjelper! Klart hun skal gjøre alt mamman gjør, selv om det betyr at ting tar tre ganger så lang tid, for bordet skal tegnes på, målebåndet smakes på og absolutt alt skal koses på.

109Jeg startet med å tegne opp er ruteark på matpapir, som en skisse. Her tegnet jeg inn mønsteret til toppen og fargela disse, slik at jeg hadde noe å måle ut ifra. Her regnet jeg også ut den faktiske størrelsen, slik at jeg hadde de riktige målene til neste steg.

112

1: Bruk gråpapir, og tegn opp i riktig størrelse de rutene du trenger. Husk å bruke blyant, ikke penn! Til DETTE BORDET hadde jeg 4,5cm rundt kanten som forble hvit, mens rutene innenfor ble 3X3 cm.

2: Tegn over mønsteret, der det skal males i ulike farger. Bruk gjerne en bløt blyant og tegn hardt.

3: Snu så gråpapiret og fargelegg bakesiden med blyanter. Sørg for å dekke mest mulig av mbaksiden med farge, for å få et bedre resultat ved neste steg.

4: Legg den fargelagte siden ned mot bordet og teip gråpapiret til bordoverflaten. Tegn så over mønsteret. Her må du tegne hart og ofte flere ganger over hver strek. Det er veldig viktig, for at fargen skal smitte gjennom.

110

Når du så fjerner gråpapiret fra bordoverflaten, vil de se ut omtrent som på bildet over. Tegn deretter over disse strekene slik at det kommer tydeligere fram. Da vil bordet se ut som på bildet under.

111

Jeg har brukt vanlig hobbymaling til å male fargene i brettspillet. Akrylmalinga og penslene kjøpte jeg på Søstrene Grene.

167

Mal så nøye du kan innenfor de opptegnede strekene. Min erfaring er at de mørke fargene var vanskeligere å få jevne. Penselstrøka er ganske synlige på det blå og grønne, så da malingen var tørka, gikk jeg over det verste en gang til. Da all fargen var tørket, brukte jeg hvit maling i resten av rutene, for å få fargen jevn og for å dekke over der jeg hadde grisa farge utenfor.

168

Igjen må man vente til maling har tørket, før konturene skal tegnes på. Jeg har brukt en firkanta sprittusj til kvadraten rundt brettet og en tynnere rundt tusj til resten. Sirklene og konturene rundt de hvite rutene er tegnet for hånd, resten har jeg brukt en pappskive som linjal. jeg brukte ei pappskrive, fordi sprittusjen etterlater seg merker man aldri får vekk, så da er det greit å bruke noe som uansett skal hives.

169Nå er bordet klar til å lakkes. Jeg gikk til en malingsbutikk og spurte om hvilken lakk som egna seg best til akrylmaling på det underlaget jeg hadde malt på. Jeg Fikk beskjed om at det beste var matt gulvlakk, så jeg kjøpte det. Jeg prøvde først å male med samme maling på en annen plankebit, og lakke over, for å dobbeltsjekke at ikke lakken «løste opp» eller krakkelerte malinga.

179Her er bordet nylakka og står til tørk i garasjen. Du ser gjenskinnet i bordoverflaten!

Og det ferdige resultatet:

193

180

190

181¨å192

Flere DIY-innlegg finner du HER

Følg gjerne facebooksiden min Monicas liv om du liker slike innlegg, eller Instagram: @monicabj92

8 Comments:

 1. Råstilig.. hadde vi bare hatt stor plass på barneromma.. sukk..

 2. Så stilig! Har sett flere versjoner av lego-bord av dette bordet, men LUDO-versjonen var ny, og dødskult! 😀

 3. Så kult at du faktisk lagde det bordet som du har snakket om, og så utrolig stilig det ble! Du er så kreativ og flink 🙂 🙂

 4. Helt rått altså! Dette gleder mitt Ludo-hjerte!

 5. Tusen takk =) Så hyggelig at du stadig er innom og kommenterer =)
  Bordet er bare 56X56 (IKEA barnebord), så det tar ikke store plassen =)

 6. Tusen takk, så hyggelig å høre =)

 7. Takk =)
  Det er såååå moro med slike prosjekter, jeg får ikke nok!

 8. Tusen takk =)
  Elsker ludo selv, og jeg tenker slik at Miriam lærer både brettspill, tålmodighet, matte (terninger) og farger med et sånt bord =) + at jeg synes det er supergøy å lage slike prosjekter =)

Legg inn en kommentar