Oppskrift: Ripscurd

Nå veit jeg ikke om det er noe som virkelig heter ripscurd, for jeg fikk ingen treff på google, men i såfall har jeg funnet opp en ny oppskrift. Den ble i hvert fall veldig god!

17Da jeg laget makroner uten nøtter her om dagen, prøvde jeg å lage ripscurd som fyll. Jeg har brukt denne framgangsmåten på lemoncurd som utgangspunkt, men brukt rips i stedet. Det ble god og syrlig, og her er oppskrifta:

18

* 2 eggeplommer * 50g sukker (du kan godt ha mindre om du ønsker en syrligere curd) * 60g ripssaft (moste rips) * 50g smør i biter *

20

Press ripsen gjennom ei sil og prøv å få ut mest mulig væske. For å få 60g ripssaft, må du ha mer enn 60g rips tilgjengelig. Rør eggeplommene og sukkeret sammen over vannbad. La dette varmes til det blir kremaktig. Dette kan ta litt tid. Blandingen må IKKE koke under oppvarming!

21

Ha så i ripssafta og rør denne inn. Når blandingen begynner å tjukne, tar du den av plata og rører inn litt og litt av smøret til det er smeltet inn i blandingen. For å avkjøle kremen, kan du fylle den på små glass (denne porsjonen passer akkurat i et barnematglass) og sette i kjøleskapet til den stivner.

Den holder i 3 uker i kjøleskap, men klarer du å la den stå i fred så lenge er du flink! For denne kremen er god. Kremen er supergod til kaker og kjeks, og kan blant annet brukes som fyll i makroner.

16

2 Comments:

  1. Det ser yummy ut.. Guri jeg må tilbringe mer tid på kjøkkenet.. Du er jo råflink..

  2. Det ble skikkelig godt!
    Det er sååå gøy å stå på kjøkkenet, så det kan jeg anbefale!
    Tusen takk! Så hyggelig =)
    I løpet av helgja kommer oppskriften på selve makronen jeg har laga – den er supergod. Og siden den er uten nøtter er den valdig barnevennlig også =)

Legg inn en kommentar