Oppskrift: Nøttefrie makroner

Mmmmmmm. Makroner!

Makroner har blitt populært å ha i selskaper og til fester, og det er ikke uten grunn. De er perfekte, små munnfuller i akkurat den smaken du vil ha. Makroner er laga av malte mandler, og mandelmel er ikke noe du får tak i hvor som helst. Dessuten er Simon allergisk mot nøtter, så jeg har miksa og triksa og funnet min helt egne nøttefrie makronvariant!

13

 Jeg har bytta ut mandelmel med havremel som jeg har malt selv av havregryn. Jeg laget de glutenfrie, men du kan like gjerne bruke ferdigkjøpt havremel eller male vanlige havregryn. De ble noe søte for min smak, men de skal snart testes igjen med litt mindre melis.

1Ingredienser:
* 2 eggehviter * 60 g sukker * 90 g havremel * 90 g melis *

2

Pisk eggehvitene så stive at du kan holde bollen på hodet uten at massen siger og pisk inn sukkeret. Sikt så i melis og havremel. Det er viktig at dette siktes, da noe av havremelet ikke vil gå gjennom. Dette skal bare kastes, ikke erstattes!

3

Legg vekk miksmasteren! Havremelet og melisen skal kun vendes forsiktig inn med slikkepott. Pass på så ikke du slår ut lufta av eggehvitene. Ønsker du farge på makronene, tilsetter du det nå. Jeg anbefaler Wilton gelèfarger. Du kan også tilsette smak, for eksemper bringebærdråper eller kakaopulver.

4Fyll massen i en sprøyteposemed rund tupp, eller bare en vanlig pose du klipper hull i yuppen på. Husk å fylle posen før du klipper! Sprøyt ut små sirkler på et bakepapirkledt steikebrett. Størrelsen er ikke så farlig, så lenge alle er like. Mine var ca 4-5 cm i diameter, og da fikk jeg laget 20 halve, altså 10 ferdige makroner.

Slå brettet med makroner mot benkeplata for å slå ut eventuelle luftbobler. Nå må makronene stå og tørke i minst 30 minutter før de stekes (mine stod i nesten 1 t). Det må gjøres for at makronen skal få ei hinne før den stekes.

12

Steik makronene på 150* C i 10 minutter midt i ovnen. Da skal de ha «heva seg» som på bildet over. Altså, ikke skli ut i form, men kun vokse bittelitt i høyden. Legg disse til avkjøling før du tar dem av bakepapiret, ellers kan «innmaten» i dem henge igjen på papiret.

11Slik ble makronene seende ut på undersiden. Helt flate. Nå kan du ha på ønsket fyll. Her kan du bruke alt fra syltetøy, sjokade, Lemoncurd eller kanskje ripscurd?

Her har jeg brukt 6 ruter kokesjokolade, 2 ts smør, smelta dette sammen og så tilsatt melis til passe konsistens. Deretter sprøyta jeg det ut på den ene halvdelen av makronen, og la den andre delen oppå. Det er lurt å prøve å sette sammen to og to makrondeler som er like i formen.

13

14

Noen ble også fylt med ripscurd.rp_17-600x400.jpg

Liker du makroner? Hva er ditt favorittfyll? 

2 Comments:

  1. Nammenam.. Nå fikk jeg egentlig litt lyst på no søtt.. hehe..

  2. Disse var superenkle og supergode =) Verdt å prøve ut =)

Legg inn en kommentar