Oppskrift: Kanelboller!

Finnes det noen som ikke liker kanelboller? Det tror jeg ikke. Jeg baka opp en hel stabel med kanelboller her om dagen, og de ble supergode! Etter litt miksing og triksing fant jeg det som må være verdens beste oppskrift. Vil du prøve? Her er oppskrifta:

90

78

91

– Sett 1dl melk og  alt smør til side (det skal i til slutt)

– Varm opp melka til 37*c og ha denne i en bolle (lurt å bruke kjøkenmaskin). Dersom du bruker fersk gjær, skal denne røres ut i den lunkne melka.

– Ha i resten av ingrediensene og kjør dette i kjøkkenmaskina. Dersom du bruker tørrgjær, skal det oppi med melet. La maskina stå og gå noen minutter.

79– Tilsett resten av melka litt og litt mens kjøkkenmaskina går, og nå dette er gjort, skal smøret tilsettes i terninger.

– La maskina gå til alt smøret er blandet inn i deigen. Dersom deigen er litt «seig» og fuktig kan du tilsette litt mer mel. Jeg hadde i ca 1dl mer mel.

– Sett deigen til heving ca 1 time. Etter tips fra diverse bakesider på facebook setter jeg bollen på ei rist over vasken fylt med varmt vann. På toppen av bollen fester jeg ei dusjhette.

92

– Mens deigen hever, lager du fyllet. Jeg har valgt å lage to typer. Mengden av innholdet finner du øverst blant ingrediensene. Dersom smøret er litt hardt, kan du ta det noen sekunder i microen, slik at det blir halvsmelta.

94

– Når deigen er ferdig heva, kjevles den ut til en stor, rektangulær leiv, som deretter deles i to. Ha på ønsket fyll, og fordel dette godt utover. Rull kanelbollene sammen, og del de opp i passe biter. Jeg liker å lage de ganske små, slik at man ikke blir stappmett av èn.

93

– Steik bollene på 230*c i ca 15 minutter. Jeg fikk ca 40 kanelsnurrer ut av deigen.
Mmmm, velbekomme!

89

Hva synes dere om slike innlegg? Bra med oppskrifter? For mange bilder?

6 Comments:

  1. Lurt med dusjhette. Særlig på slike boller hvor plasten ikke sitter/»limer seg fast»…

  2. Dusjhettetrikset er veldig kjekt =)

  3. Må visst ta meg en tur på hotell. Det er der jeg «stjeler» slike med 🙂

  4. Hahaha gjør det XD

  5. Ååå.. Fytti.. Nå fikk jeg søtsug nå.. hehe..

  6. Så bra! hehe, er meninga å friste. Disse er supergode og passer godt til å fryse ned, så det er bare å sette i gang og bake =)

Legg inn en kommentar