Oppskrift: Bananis

Jeg kom over en oppskrift på en litt sunnere is, som består av få deler og som selv «babyer» kan spise. Jeg mikset og trikset litt om på oppskrifta, og fant til slutt en blanding som falt i smak både hos meg og Miriam Elise.

Vanlig is inneholder litt for mye sukker for at jeg synes det er greit at Miriam skal få spise den, men denne som er laget av kokosmelk og banan, inneholder naturlig sukker, gode fettkilder og er med alle småbarns favorittsmak: banan!

54

– 1 boks kokosmelk (4dl) – 2 modne bananer – 1ts vaniljesukker – 1 kryddermål (1ml??) vaniljefrø – evt konditiorfarge –

Jeg bruke lett kokosmelk, men jeg tror isen blir bedre med feit kokosmelk, så det skal jeg gjøre neste gang. Isen blir søtere jo mer modne bananene er. Vaniljesukkeret kan du godt sløyfe, da isen blir søt nok i seg selv.

45

47

Start med å mose bananen skikkelig med en gaffel. Få det så most som mulig. Pisk opp kokosmelka med vaniljesukker og vanliljestangfrøa til det skummer.

48Over har jeg bytta plass på bildene ser jeg. Bildet til høyre viser hvordan kokosmelka skummet opp, før jeg tilsatte de moste bananene. jeg blandet dette sammen med en stavmikser, slik at bananene ble enda mer finmost. Resultatet ser du til venstre. Jeg tilsatte i ettertid gul konditorfarge, men burde kanskje ha latt det være. Fargen ble ikke fin og gul som jeg hadde håpet, heller mer gusjete…

46Jeg fordelte isen i små tomme beger for at den raskest mulig skulle stivne og satte dem i fryseren. Så er det bare å vente på at isen fryser til før man hiver innpå!

54Isen ble veldig god på smak, og ble veldig godt tatt i mot av Miriam Elise. Det var tydelig banansmak, med litt ettersmak av kokosmelk. En litt sunnere is, men absolutt like god!

2 Comments:

  1. Den skal jeg prøve meg på! Godt alternativ til småbarn med laktoseintoleranse:)

  2. Gjør det =) Jeg synes også den er kjempegod ( jeg har melkeallergi) og den passer jo supert for små barn =)

Legg inn en kommentar