Tips: App til småbarn!

Skal du på en lang biltur, eller småen er urolig før leggetid, har jeg et lite tips som kan prøves ut! Jeg har nemlig en app som er både lærerik og morsom for de minste! Egentlig synes jeg at små barn skal bruke minst mulig tid foran skjermer, enten det er tv, videospill, pc, mobil eller nettbrett. På samme tid er det stadig flere ting som skjer på disse arenaene, så bittelitt skader nok ikke mye.

Jeg har nemlig funnet en app som heter Sound Touch!

IMG_3363I denne appen får man opp bildet under, hvor man kan velge tema på nederste linje. Gratisversjonen har dyr og kjøretøy, men for 49kr får man med flere dyr, fugler, bygninger og musikkinstrumenter.  Når man så trykker inn på ett av bildene, får man opp et ekte bilde av dyret, samt dyrelyden.

IMG_3358-side

Miriam Elise er opptatt av dyr for tiden, og både bildebøker og dyrelyder er helt tipp topp. Denne appen har vi brukt på slutten av bilturer dersom vi hr kjørt i flere timer, og når trøttheten slår inn litt for tidlig. Da har hun tid til å sitte stille og se, og det er tydelig at hun lærer! Hun peker og prøver å uttale noen av dyrenavna og ler og hermer etter dyrelydene.

IMG_3361-sideDet står 4+ på aldersgrense, men Miriam Elise har lika denne siden før hun fylte ett år. Selv om vi bruker mest bøker, så er det kjekt med denne appen på nettbrettet innimellom.

Har du prøvd Sound Touch? Har du noen tips til gode barneapper?

5 Comments:

  1. Så kul app.. Denne hadde nok begge gutta her i huset likt. men jeg tror storesøster kanskje hadde ment at den var litt kjedelig.. hehe.. Men, så er hun åtte år straks også da..

  2. Jeg har ikke lastet ned mange apper til guttene, men denne så kjekk ut til minstemann:)

  3. Hehe, nei den er nok beregna for de litt yngre. Det er en super måte å bli kjent med dyr og dyrelyder da =)

  4. Jeg har heller ikke mange til Miriam Elise, men denne har falt veldig i smak =) Hun har lært seg både dyrenavn og dyrelyder med denne =)

  5. Miriam liker jo dyr, og hun elsker å «sese» bøker med dyr. Mye gryntelyder, mjauing – og så begynte det å komme voffe-lyder også. Det var ellers spennende å værr i sauefjøset i helga. Tror hun var mer skeptisk til bonden enn sauene/lammene 🙂

Legg inn en kommentar