Vårens kaker!

Til tross for mye skole og andre ting på timeplanen, har jeg fått muligheten til å bake til ulike anledninger denne våren. Mange av disse bildene har jeg vist tidligere, men her er et samleinnlegg med det jeg har laget i vår, både de som ble bra, og de som ikke ble fullt så bra. Håper du kan få litt inspirasjon!

80Denne kaken ble laget til Miriam Elises ettårsdag, til familiebursdagen. Sjokoladekake med bringebærkrem, sjokoladesmørkrem og trukket i hjemmelaget mmf. Minnie Mus er i 2d, og sløyfa i 3d. Flere detaljer på bildene under.

81

Baking er omtrent terapi for meg, føler jeg få slappe av når jeg kan utfolde meg på kjøkkenet!

79

I slutten av januar fikk jeg bestilling på ei kake til et 30årslag. Da ble det sukkerbrød med vaniljekrem og bringebærsyltetøy, trukket med marsipan.

82

Vaniljecookiesene over til venstre ble også laget til Miriam Elises ettårsdagen, men de to typene til høyre ble laget til bryllupet til Simons søskenbarn.

83

Både i mars og i april har vi vært i to dåper til to skjønne små gutter. Jeg har da baka allergimuffins. Den til venstre er vaniljemuffins med smørkrem, mmf-pynt og farga perlesukker. Den til høyre er sjokolademuffins med sjokoladesmørkrem, mmf-pynt og hvitt perlesukker.

96

Nå i mai var jeg så heldig å få lage dåpskake til ei lita jente. Sjokoladekake med bringebærkrem og sjokoladekrem, trukket i marsipan og pynta med figurer i mmf. Alt er spiselig.
98

95

 Til samme dåp laga jeg en miniversjon av den store. Dette er også sjokoladekake, men denne er fylt med smørkrem med hjemmelaga karamell, trukket i marsipan og pynta med barnefigurer i mmf. Pynten skulle egentlig ikke vært sånn, men Miriam Elise tok ogspiste den egentlige pynten før jeg merka at den var vekk…

97

Jeg har vært i to konfirmasjoner i vår, en til søskenbarnet mitt, og en til ei herlig jente som synger i bandet i menigheten. Til kusina mi laga jeg ei enkel sjokoladekake, «uten alt», for at de med allergier kunne spise av den. Juksekake i grunn, Toro!

101

Til den andre konfirmasjonen laga jeg sjokoladekake med sjokoladekrem til fyll. Kaka er trukket med hjemmelaga MMF, og pynta i rødt/gult/oransje etter konfirmantens ønsker, som gjerne ville ha blomster og sommerfugler.

99

100

Til begge konfirmasjonene laga jeg også vaniljekjeks. Siden hun ene ønsket seg sommerfugler som tema, ble det sommerfuglkjeks på begge konfirmantene.

103

Phu, det har blitt noen kaker i vår! Jeg synes det er supermoro, og det neste nå, er å lage en liten allergiversjon av ei bryllupskake til et bryllup i juni!

6 Comments:

 1. Du er kjempeflink.. Hva slags utstyr bruker du? Hvor kjøper du det du trenger? Syns du det er lettere å jobe med MMF enn marsipan?

 2. Tusen takk =)
  Jeg har ikke veldig mye utstyr, mest sånne til å trykke ut blomster/sommerfugler og slikt. Jeg bestiller så og si alt på eBay.
  Jeg bruker mesf MMF fordi min mann har nøtteallergi. Men jeg liker også smaken bedre + at siden den er naturlig hvit, er den mye lettere å farge =) Dessuten svetter den ikke!

 3. Du er pinadø meg et naturtalent! Må le av Miriam Elise som åt pynten da, he he he 😉

 4. Tusen takk! Kan ikke si meg helt enig, men moro er det! =)
  Haha, ja lille rampungen som bare måååå finne på noe sprell hver gang 😛 Værste var jo at det var ei kake jeg fikk betalt for!

 5. Jaja, men du fikk jo pyntet den fint allikevel da:-)

 6. Både jeg og kjøper var fornøyd =)
  Måtte fortelle ho at jenta mi ahdde eti opp den egentlige pynten da 😛 Med to små barn selv lo ho bare 😛

Legg inn en kommentar