Oppskrift: Gelèrull med marshmallows

I dag skal jeg dele opskrift på noe godt som passer ypperlig i barnebursdager! Søt og god, og man kan ha akkurat den smaken man vil. Dessuten liker vel alle gelè?

Oppskrifta fant jeg på bloggen Søtsakehuset, og har fått lov til å dele den videre. Dama bak bloggen er brasilianer og lager mange godbiter jeg selv spiste da jeg bodde i Brasil! Hun har også en Youtube-kanal der en video av framgangsmåten på denne oppskriften blir delt.

141

Gelè er noe jeg forbinder med barnebursdager, men jeg er like glad i gelè nå som jeg var som barn. Denne oppskrifta har bare tre ingredienser, den stivner fort, er dekorativ og god.

139

Du trenger:
– 100g marshmallows – 2pk gelè i valgfri smak – 250ml vann –

Jeg laget halv porsjon, siden dette var for å teste ut.

143Ha vannet i en bolle som tåler microbølgeovn. Rør ut gelèpulveret i vannet og kjør på full guffe i microen i 1 min. Jeg anbefaler å dele opp marshmallowsen i mindre biter slik at den smelter raskere, jeg delte de i fire. Rør sammen med væsken og ha i microen i 30 sekunder.

144

Etter 30 sekunder vil den se ut omtrent som bildet over til venstre. Rør nå rundt så mest mulig av marshmallowsen løses opp. Putt massen i microen igjen og kjør i 30 sekunder til. Gjenta denne prosessen til du har fått en homogen blanding som på bildet over til høyre. Jeg hadde blandingen i microbølgeovnen fem ganger.

140

Hell massen i en smurt form eller bakepapirkledt form. IKKE bruk matpapir (hør på en som har lært leksa si…). En browniesform er ca passe størrelse. Sett i kjøleskap.

142

Massen stivna overraskende fort! Etter bare 1,5-2 timer var denne klar til å rulles. Start å rulle i den ene kortenden, og rull på samme måte som med rullekake. I framgangsmåte-filmen jeg linket til  begynnelsen er det et lurt tips hvordan man kan bruke tanntråd for å dele opp gelèrollen, men jeg brukte bare kniv her. Gelèrollen forsvant raskt, til tross for at vi bare er to, så denne må du bare sette i gang å prøve ut! Ha gjerne pikekyss (MED egg / UTEN egg) og vaniljesaus til.

141

Liker du gelè?

4 Comments:

  1. Det så utrolig søtt ut, men det er nok en fare for at jeg må prøve altså 😀

  2. Det såg utrolig herlig ut, og så morsomt i bursdager. Ha en fin kveld 🙂

  3. Den er nok ganske søt ja, men den er veldig god =) Synes absolutt du skal prøve =) Kos deg =)

  4. Den er jo både stilig å se på OG god, så denne slår nok godt an på et kakebord =)
    Ha en fin kveld du også =)

Legg inn en kommentar