Oppskrift: Banankake

Om du er glad i banan og liker saftige, mektige kaker, da bør du absolutt prøve denne oppskriften her! Jeg laget en kjempeporsjon til forrige storsøndag, og kaka falt i smak hos både allergikere og de som tåler alt.

189

Oppskriften til denne kaka er det min svigermor som først delte på sin allergimatblogg, men nå som jeg har laga den noen ganger, var det på tide å dele med dere lesere. Da jeg delte innlegget om pikekyss uten egg, fant jeg ut at noen av bloggleserene har eggallergi. Denne banankaken kan gjøres eggfri, så vil du lage den uten egg, finner du oppskriften HER.
187Denne kaken holder seg noen dager, og egner seg veldig godt til å fryses ned. Jeg pleier derfor å lage en kjempeporsjon når jeg først lager, og så fryser jeg ned. Jeg har som vanlig laga den allergivennlig, men du kan bruke hvetemel og det smøret du selv vil. Jeg legger ved oppskrift til to ulike størrelser, men selv bruker jeg lltid den største. Den største kan deles i 4 eller 6 og fryses ned.

194

Om du har en banan for mye eller for lite gjør ikke det noe. Jo mer modne bananene er, jo søtere er de på smak. Da er de også lettere å mose, så denne kaka er en super måte å få brukt om brune bananer på.

188

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og tilsett det vekselvis med kokosmelken. Mos bananene med en gaffel og ha dem i. Kle så forma du skal bruke med bakepapir og hell røren i.

Rund form 26 cm: 175*C i 40 minutter.

Langpanne: 175*C i 45 minutter.

Dryss gjerne melis over før servering for pynt.

189

Er du glad i å bake?

Legg inn en kommentar