Oppskrift: Makroner med skogsbærcurd

I går kveld fikk jeg så lyst på noe søtt, og i stedet for å bare gå i godteskapet, satte jeg i gang med makronbaking. Jeg er i grunn litt lei av lemoncurd og sjokoladekrem som fyll, så nå har jeg prøvd ut en ny krem, nemlig skogsbærcurd.

178

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på lemoncurd og ripscurd, og oppskriften jeg bruker på makronene, er «nøttefrie makroner«. Jeg hadde ikke ferske skogsbær, så det ble frosne fra pose. Lyset over ovnen har gått, så bildene under er tatt med blitz. Ikke helt optimalt, men dere ser fremgangsmåten.

175 Ingredienser:
– 2 eggeplommer – 60g sukker – 60g bærsaft (= 80-90g frosne bær) – 1-2 ss sitronsaft – 50g smør i terninger –

176

Varm/tin bærene i microbølgeovnen, da er de lettere å mose. Mos bærene helt, og press de gjennom en sil. Det er kun saften du trenger, resten kan du ha som syltetøy på maten eller bare maule -nam! Tilsett 1-2ss sitronsaft, alt etter hvor syrlig du liker kremer. Sett alle ingrediensene klare ved steikeovenen, curden må nemlig røres i hele tiden. Bland eggeplommer og sukker, og varm dette opp på middels varme til sukkeret har løst seg opp og det blir en kremete masse. Rør hele tiden.

177Ha så i bærsausen og rør til konsistensen blir kremete/tjukkere. Det tar noen minutter før den er klar, og det er viktig at det ikke koker. Rør hele tiden. Når kremen har tjukna, tar du kjelen av platen. Jeg skyller bunnen av kjelen (altså undersiden) i kaldt vann for at kremen ikke skal fortsette å varmes oss. Ha så i smøret, en og en terning av gangen til smøret har smelta inn. Når det har blitt en homogen blanding, er den klar til å helles på glass for å avkjøles. Denne porsjonen passer akkurat i et barnematglass.

La kremen stå i kjøleskapet til den har stivna, det tar bare et par timer. Curden kan brukes som fyll i kaker, på kjeks, i vannbakkels og i makroner. Mmmmmmm!

178

 Nøtte- og glutenfrie makroner, med soya-og melkefritt fyll!

4 Comments:

  1. ….følger det noen med overnattingsgjestene over helga????

  2. Det skal du ikke se bort ifra =)

  3. Så godt! Jeg har aldri laget makroner før, men en gang må jo bli den første 🙂

  4. Det ble veldig godt =)
    Makroner skal jo egentlig lages med mandelmel, men siden min man har nøtteallergi, synes jeg den med havremel er helt super =) Prøv, det er ikke så vanskelig som det kan virke som =)

Legg inn en kommentar