Kjærestetur til Polen

På lørdag kom jeg og Simon hjem fra en fem dagers herlig kjærestetur til Krakow i Polen. Med sol og varme hver eneste dag, spennende steder å besøke og masse tid bare oss to, hadde vi en super ferie.96

Vi bodde i en leilighet bare 50meter fra markedsplassen i Krakow. Der ligger alt av boder, marked, spisesteder og en av de mer kjente kirkene i området, Maria-kirken. Den første dagen tok vi en slik åpen billignende sak som på bildet over rundt i byen. Da fikk vi sett litt av alt, og bestemte oss for hva vi skulle se seinere. Med oss var det en engelsk guide, og det var også guideing på norsk over høytaleren i bilen.

97Noen som kjenner igjen stedet på bildet? Vi besøkte Shindlers fabrikk som nå er gjort om til et museum. Utrolig spennende, og veldig flott gjort til inne! Det er samme bygningen som ble brukt i filmen «Shindlers liste» faktisk!

99Dette er Maria-kirka, som ligger i det ene hjørnet av markedsplassen. Er den ikke flott? Polen er et katolsk land, og alle kirkene vi besøkte på den guida turen var så utrolig flott utsmykka! Denne var nok kanskje den fineste. Denne lå rett ved leiligheten, og vi så den også om kvelden da vi var ute og spiste.

98Det er så herlig når det er så varmt at man kan gå i sommerkjole til langt på kveld, gå hånd i hånd med verdens beste mann, spise is og tusle rundt i gatene til seint på kveld! Seks dager vekk fra verdens fineste lille Miriam var lenge, men jeg tror det er godt for oss som par! Vi prøver hvert år å få til noen turer, enten en helg vekk, eller noen dager til utlandet som nå. Snuppa tok det ikke tungt i hvertfall, verken da vi snakka på facetime eller da vi kom hjem brydde hun seg særlig.

100På kvelden gikk vi gjerne på markedene og kikka på byen om natta, men den ene kvelden reiste vi på bowling. Utrolig moro! Jeg tapa alle fem rundene vi spilte, men moro uansett! De av dere som følger meg på instagram (@monicabj92) har sett flere bilder og videoer fra både saltgruvene og Auschwitz, men det kommer det egne innlegg om.101

Dette var min andre gang i Krakow, men jeg har sett ulike ting hver av gangene. Polen kan i hvertfall anbefales, masse spennende å se, og Krakow er en kjempefin by!

Har du vært i Polen?

 

2 Comments:

  1. Så deilig det høres ut! Vet Krakow er en nydelig by, og jeg har flere i familien som har vært der. Mamma mener Maria-kirken er den fineste kirken hun har sett. Veldig viktig å prioritere seg selv som par en gang i blant 🙂

  2. Krakow er et sted det er veldig verdt å besøke om du får muligheten! Maria-kirken er helt nydelig, imponerende skulpturer og utsmykking! Jeg tror også det, det er viktig for forholdet å bare være med hverandre =)

Legg inn en kommentar