On the road…

… for nå skal det ferieres! For tredje år på rad skal jeg, Simon og Miriam Elise opp til øya i Nord-Norge der halve familien til Simon kommer fra. Tidligere har vi tatt fly, men i år har vi valgt å kjøre hele veien! Korteste strekning på Gule Sider viser 1200 km, men vi har noen stopp underveis. Fjorårets ferie på Lovund kan du se bilder fra HER, HER og HER.

126Vi tar dette som en skikkelig tur, og bruker derfor fire dager på å komme oss opp. Da får vi sett mye mer av Norge også! Første etappe gikk til Oslo, der vi var så heldige å få låne leiligheten til et vennepar av oss. Tidlig morgenen etter bare det av gårde mot Trondheim.

124

125Har du hørt om Espa-boller? Shellstasjonen som nesten gikk konkurs, og bestemte seg for å lage Norges beste boller for at stasjonen skulle overleve? ca 1,3 millioner boller ble solgt i fjor, så jeg og Miriam Elise måtte jo teste ut disse bollene. Som dere ser av bildet ble de godkjent, hun ville helst ha alle tre selv.

123

127Vi sjekka inn på et pensjonat i Trondheim første natta, og tilbragte hele dagen etter i byen. Det er nemlig min første gang i Trondheim, og da måtte vi jo bli en ekstra dag for å bli litt kjent! Nidarosdomen var like flott som jeg hadde sett for meg! Vi kikka både ute, og var på omvisning inne der – utrolig flott! Det funka dårlig med felles rom for alle tre på pensjonatet, så noen snille venner av svigers lånte oss huset deres, så Miriam Elise fikk sove litt bedre neste natt.

128

122Om kvelden spiste vi i Egon-tårnet i byen. Det er rett og slett et høyt tårn med en roterende Egon-restaurant i toppen! God mat og god utsikt. En heliumballong gjorde susen for ei litt utålmodig jente, som helst skulle leike med alle de andre barna de oppe.

129

På veg mot nord stoppa vi innom en dyrepark, men de bildene kommer seinere. Når man kommer til grensa til Nordland, er det porten på bildet over som møter deg. Simon stoppa ofte her da han var yngre, så da måtte vi ta en stopp for å ta bilder.

Nå har vi kommet fra til Mosjøen (byen midt i Norge!) hvor vi blir til i mårra, før vi i morgen ettermiddag endelig kommer fra til vakre Lovund!

130Legg merke til Nordlands snødekte fjell…

Har du vært på bilferie i Norge før?

 

Legg inn en kommentar