Oppskrift: Sunne sjokoladekjeks

Tro det eller ei, men det her er faktisk sunne sjokoladekjeks! Når jeg skriver hva de er laget av, vil du nok knapt tro det, og selv om jeg var litt skeptisk selv, smakte de kjempegodt! Mørke, fyldige og ganske mektige. Siden det er så lite sukker i dem fikk også Miriam Elise smake en bit, og de falt i smak der også.

26

 Denne sjokoladekjeksen er nemlig laget på kidneybønner! Jeg er ikke glad i bønner til mat, og spiste så mye av det da jeg bodde i Brasil at jeg tror ikke jeg kommer til å ete ei bønne emr i mitt liv. Men disse kjeksa, de ble bare veldig mektige og gode.

22

Ingredienser:

* 170 g kidneybønner * 90 g havremel* 30g sukker * 1/2 ts kanel * 1 ts bakepulver * 3ss kakao * 1/2 dl melk * 1 egg *      Det kan være du må ha i mer havremel, se det ann på konsistensen.

23

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser. Mos godt til alt har blitt en fast deig. Dersom den blir for løs, kan du tilsette litt mer havremel.

24

Deigen skal være noe kornete, og litt klissete. Legg en stor teskje med deig per kjeks på et bakepapirkledd steikebrett. Av denne oppskriften fikk jeg 20 kjeks.

25

Jeg glemte det før halve steiketida var gått, men huske å klemme kjeksene flaste i den formen du vil ha dem. De flyter ikke ut under steiking, så de kan være ganske tett. Steik kjeksene på 180*C i ca 10 minutter. De ser kanskje ikke så vakre ut – med gode er de!

26

Hva er din favorittkjeks?

2 Comments:

  1. de så faktisk gode ut 🙂

  2. Det er de også! Jeg som ikke liker bønner til vanlig vr ganske skeptisk, men de ble kjempegode!

Legg inn en kommentar