Ukens smoothie #5: vannmelon og rips

 Selv om det er litt kaldt og surt her i nord, er det varmt og godt i sør – og da passer det jo godt med en frisk smoothie!

80Jeg hadde litt frosne rips igjen i fryseren som jeg ville bruke opp. Siden de er så syrlige, så ble det utrolig godt sammen med fersk, søt vannmelon.

78Til to glass trenger du:

– ca 300g vannmelon – ca 100g rips – 4 isbiter –

79Rens ripsene, slik at ingen stilker kommer med. Del opp vannmelonen i terninger og ha den i en blender sammen med rips og isbiter. Dersom du synes drikken blir for syrlig, kan du ha i litt melis. Denne smoothien blir ganske tynn på grunn av alt vannet i frukten, så å fryse ned frukten litt på forhånd kan være lurt.

81Dersom du serverer slike smoothier, gjør det seg fint estetisk å lage pyntekant og ha sugerør oppi. For å lage en slik kant heller du litt vann på en djup tallerken og sukker på en annen. Dypp først glasset i vannet, og deretter i sukkeret. Sukkeret vil feste seg og lage en stilig kant. Med litt konditorfarge kan du få sukkerkanten i den fargen du vil.

80Hva er din favorittsmoothie?

Legg inn en kommentar