Sommerdager på Lovund

Nå har vi allerede vært på øya ei uke, men heldigvis har vi noen dager igjen. Været har ikke vært helt på vår side, men jeg har fått gått noen turer og sett den fantastiske naturen her, og vært på familiebesøk. Miriam Elise synes det er helt topp å være yngst, og stortrives med all oppmerksomheten hun får.

155

I går var vi på Sleneset-dagene, på naboøya Sleneset. Ferga stopper innom der på vei ut til Lovund, men utenom det har jeg ikke vært der. Det bor bare 3-400 mennesker der, selv om øye er større i areal enn Lovund. Med boder med diverse ting og tang, konkurranser og  deilig grillmat gjorde det ikke mye at det regna. Vi tre + svigermor Tove reiste ut med Simons tante og onkel, som har flere båter her. i har hatt med Miriam Elise i båt noen ganger før, og veit at redningsvest ikke er favorittplagget, men med noen saltstenger som bestikkelse gikk det så bra.

Skjermbilde 2015-07-19 kl. 13.40.54

Skjermbilde 2015-07-19 kl. 13.42.01

På øya ble det for rundt ti år siden bygget en stor molo. Den går faktisk 25 meter ned i havet og er 160 meter lang! Jeg og Tove gikk oss en tur i vinden for at jeg «skulle kjenne på det nordnorske sommerværet». Bare hør her; ullstilongs, olabukse, tynn genser, fleecegenser, hettegenser, vindjakke, skjerf, lue og votter. På bildet over står vi ytterst på moloen. Det lille fjellet kalles Nøvva (link til bilder fra turen opp i fjor), og det store fjellet i bakgrunnen heter Lovund-fjellet.

Skjermbilde 2015-07-19 kl. 13.40.15


151

Sjekk denna kråkebolla. Jeg har aldri sett kråkeboller annet enn i akvarier, men her på Lovund er det en del av dem. Fuglene dykker ned og henter dem opp, slipper dem i asfalten så de knuses, for så å spise dem. Men på denne var skallet helt, selv om selve dyret var spist opp. Bildet er uredigert, så det er de faktiske fargene.

Skjermbilde 2015-07-19 kl. 13.40.34

Siden været ikke har vært på vår side, har det ikke blitt noe fisking ennå. Men i kveld er planen at jeg og Simon skal ut men hans fetter for å se om vi kan dra opp noen sværinger. I fjor fiska jeg den største fisken jeg noen gang har fått, og den ble kalt kattemat… Når det blåser fra alle kanter, har vi holdt oss mye innendørs, og sammen med Miriam Elise har vi hatt teselskap, tegna og bygget lego. Noen turer har det likevel blitt:

Skjermbilde 2015-07-19 kl. 13.41.09

147

Skjermbilde 2015-07-19 kl. 13.41.20

144

Har du et favoritt-feriested i Norge?

Legg inn en kommentar