Oppskrift: Ovnsbakte rotgrønnsaker

Er det ikke deilig med sommer, sol og grillvær? Jeg elsker grillmat og om sommeren griller vi så ofte vi kan. Vi har grilla flere ganger i år alt, og noen ganger nå har vi hatt deilige, ovnsbake rotgrønnsaker til. Det er bare så godt at jeg må tipse dere om det.

180Det er Simon som er grillmesteren i huset, og denne gangen ble det marinert baconsurra kyllingfilet og «juksesaus» fra Toro sammen med rotgrønnsakene.

f
Ingredienser: (ca 2-3 porsjoner)

– 120g kålrot – 350g potet – 180g gulrot (2stk) – 100g søtpotet – 100g løk – salt – pepper – olje –

Du kan bruke de grønnsakene du selv foretrekker, men jeg synes det er godt med den skarpe smaken fra kålrot sammen med det nøytrale fra gulrot og potet, og det søtlige fra søtpotet og løk.

178Kutt alle grønnsakene opp i like store strimler. Jeg laget de ganske tynne. Ha på olje (ca 3-4 ss), salt og masse pepper.

179Bland alle grønnsakene sammen, slik at alle får olje, salt og pepper på seg. Ovnsbak ved 200*c i ca 40-45 minutter.

180

Hva er din favoritt-grillmat?

 

4 Comments:

  1. Nam nam! Grillet grønnsaker er fantastisk! Her grillet vi nesten alltid grønnsaker når vi har grillmat. Favorittene er brokkoli, gullerot og sopp ( i al.folie)

    Ha en fin sommer videre Monica =)

  2. Det så veldig godt ut 🙂 må prøves

  3. Det er det =) Prøv med grillmat – nydelig =)

  4. Ja, det er supergodt! =)
    Grønnsaker i folie er det lenge siden jeg har spist, kanskje det er det som grilles neste gang =9
    God sommer til deg også Veronika =)

Legg inn en kommentar